Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για το Αγρίνιο

>> Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε σήμερα (Πέμπτη 14-10-2010) η δοκιμαστική λειτουργία των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του Συνδέσμου Ύδρευσης που βρίσκεται στην Θέση Σπολάϊτα του σημερινού Δήμου Νεάπολης.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου προκειμένου αυτό να μπορεί να αντιμετωπίζει με επάρκεια φαινόμενα θολότητας που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν.

Καθιστά πλέον έτσι το διυλιστήριο μια σύγχρονη μονάδα με νέα εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού και νέων αυτοματισμών, μέσω των οποίων αφενός διευκολύνεται η αποτελεσματική του λειτουργία και αφετέρου επιτυγχάνει σημαντικό περιορισμό του κόστους λειτουργίας αυτού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.963.500,00€ ευρώ και ανατέθηκε κατόπιν διαγωνισμού και λεπτομερούς αξιολόγησης των προσφορών στην Μηχανική Περιβάλλοντος.

Με το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε η κατασκευή μιας καινούργιας δεξαμενής καθίζησης συνολικού όγκου 2.000 μ3, έγινε πλήρης ανακατασκευή της δεξαμενής κροκίδωσης, εγκαταστάθηκαν νέα υπερσύγχρονα συστήματα απολύμανσης του νερού, τοποθετήθηκαν νέες βάνες, νέα όργανα και νέοι αυτοματισμοί και τέλος εγκαταστάθηκε υπερσύγχρονο σύστημα SCADA (σύστημα λειτουργίας μέσω Η/Υ) μέσω του οποίου είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία και εποπτεία των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αμέσως μετά την επίσκεψη του στο χώρο του διυλιστηρίου και των άλλων εγκαταστάσεων δήλωσε τα εξής:
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσω από κοντά τη δοκιμαστική λειτουργία ενός πολύ σημαντικού έργου. Ενός έργου που αναβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης στο Αγρίνιο αλλά και στους Δήμους Νεάπολης, Στράτου, Θεστιέων που υδρεύονται σήμερα από το Σύνδεσμο Ύδρευσης και στους Δήμους Παραβόλας και Αγγελοκάστρου που θα υδρεύονται μελλοντικά από αυτόν, Δήμοι που με το Πρόγραμμα Καλλικράτης συνενώνονται με το Αγρίνιο.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να παρουσιάζει σημαντικά έργα υποδομής με καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής αποδεικνύοντας ότι η συνένωση της πόλης με τους άλλους Δήμους που αποτελούν το νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα λόγω των πολιτικών που εφαρμόσαμε.
Είναι ένα σύνθετο έργο με πρωτοποριακή τεχνολογία και αφορά εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του νερού που καταναλώνεται στις περιοχές αυτές.
Το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που εκτελέστηκαν την τετραετία που πέρασε από τη ΔΕΥΑ και τα οποία είναι η κατασκευή των τριών νέων δεξαμενών διανομής νερού , η αντικατάσταση των παλαιών κεντρικών αγωγών ύδρευσης με νέους πλαστικούς αγωγούς, η τοποθέτηση βανών ελέγχου σε κομβικά σημεία των κεντρικών αγωγών αλλά και η σειρά σημαντικών νέων επεκτάσεων των δικτύων επιβεβαιώνουν τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης στην υλοποίηση έργων τα οποία έχουν σαν στόχο οι πολίτες να καταναλώνουν καθαρό νερό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας.
Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουμε και στους Δήμους που συνενώνονται τώρα με το Αγρίνιο».

Δημοσίευση σχολίου