Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

>> Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.cinemes.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-10-2010 ΩΡΕΣ: 7 - 9 & 9 - 11 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 04-10-2010 ΩΡΕΣ: 7 - 9. & 9 - 11 μ.μ.

Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
ALICE IN WONDERLAND


Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόβσκα, Αν Χάθαγουεϊ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίσπιν Γκλόβερ.

Περιπέτεια, οικογενειακή, φαντασίας.
Διάρκεια: 108΄

Υπόθεση: Η 19χρονη πια Αλίκη ακολουθεί τον Άσπρο Λαγό και επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων για πρώτη φορά μετά τα παιδικά της χρόνια, αν και δε θυμάται τίποτα από τις προηγούμενες περιπέτειές της. Εκεί θα συναντήσει μια σειρά από πολύχρωμους χαρακτήρες, όπως οι Τσιριμπίμ και Τσιριμπόμ, η Γάτα του Τσέσαϊρ, ο Αβεσαλώμ, ο Μαρτιάτικος Λαγός, ο Μπαγιάντ, ο Μουσκαρδίνος και φυσικά ο Τρελο-Καπελάς. Πότε μικραίνοντας και πότε μεγαλώνοντας, η Αλίκη θα ξεκινήσει ένα φανταστικό ταξίδι για να βρει το πραγματικό της πεπρωμένο και να βάλει τέλος στην τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας.

Λίγα λόγια για την ταινία
Είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρχει κάποιος που να μη γνωρίζει το θαυμάσιο αυτό παραμύθι του Λούϊς Κάρολ. Ο Άγγλος συγγραφέας έγραψε το βιβλίο « Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων » το 1865 και δημιούργησε μια ιστορία που εκτός από το ότι υπήρξε αστείρευτη έμπνευση για όσους καταπιάνονταν με τo φανταστικό είδος συγγραφής, καταφέρνει να είναι ακόμη αγαπητή τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους. Η Αλίκη είναι ένα μικρό κορίτσι που πέφτοντας σε μια τρύπα λαγού «ταξιδεύει» σε ένα φανταστικό κόσμο με περίεργα ανθρωπόμορφα πλάσματα που στο μυαλό του συγγραφέα αντιπροσωπεύουν υπαρκτά πρόσωπα της ζωής του.
Ο διάσημος πλέον στο είδος του σκηνοθέτης, Τιμ Μπάρτον, έχοντας στα χέρια του το πολύτιμο υλικό της φανταστικής Αλίκης, δημιουργεί ένα ακόμη έργο με τη γνωστή του μαεστρία. Χωρίς καμία αμφιβολία ότι τα καταφέρνει παραπάνω από καλά με τέτοιου είδους μυθοπλασίες, ο Τιμ Μπάρτον ξαναφέρνει την Αλίκη (Μία Βασικόβσκα) στη Χώρα των Θαυμάτων για να πολεμήσει τη τυραννική Κόκκινη Βασίλισσα (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) και να ξαναφέρει το στέμμα στην αγαπημένη όλων Άσπρη Βασίλισσα (Αν Χαθαγουέι). Χωρίς να θυμάται ότι τον περίεργο αυτό κόσμο δεν τον αντικρίζει για πρώτη φορά, συναντάει στο δρόμο της διάφορα αλλόκοτα πλάσματα όπως μια γάτα που εξαφανίζεται, λαγούς που μιλάνε και τον… τρελο-καπελά (Τζόνι Ντεπ)!

Δημοσίευση σχολίου