"Δεν είμαι εδώ για να τάξω τα πάντα στους πάντες..."

>> Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

«Δεν είμαι εδώ για να τάξω τα πάντα στους πάντες και μετά να γίνω ανακόλουθος.
Είμαι εδώ, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, για να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να υλοποιήσουμε μαζί ένα πρόγραμμα που θα συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό, την δέσμευση με την αποτελεσματικότητα, τη γνώση με το σχεδιασμό, τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια και το μαχητικό πνεύμα».


Αυτό τόνισε χθες το απόγευμα στην ομιλία του στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του συνδυασμού του στην Αρχαία Ολυμπία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κ. Κατσιφάρας, μαζί με τους τρεις υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπο Καφύρα, Βασίλη Αντωνόπουλο και Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, κατέθεσε τις βασικές προγραμματικές του θέσεις και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Ελλάδος. «Το μέτρο, η συνετή διαχείριση, η φωνή της κοινωνίας, η απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια θα είναι στοιχεία της καθημερινής μας πρακτικής και αύριο, όταν με το καλό βρεθούμε στο τιμόνι της Περιφέρειας», είπε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εξήγησε και τους λόγους που τον ώθησαν να επιλέξει την Αρχαία Ολυμπία ως τόπο παρουσίασης του προγράμματος του συνδυασμού του.
«Επιλέξαμε αυτόν εδώ το χώρο, τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για την παρουσίαση του προγράμματός του συνδυασμού μας. Διαλέξαμε να ξεκινήσουμε από εδώ με τη βεβαιότητα ότι πάντα εδώ θα επιστρέφουμε. Σ’ αυτήν την κοιτίδα Πολιτισμού και Φωτός, σ’ αυτόν τον τόπο που μας γεμίζει με δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία. Το μήνυμα που εκπέμπει η Αρχαία Ολυμπία διατρέχει τους αιώνες ακμαίο και αναλλοίωτο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος και στις προτεραιότητες του δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που αφορούν στο νομό Ηλείας.
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», όπως είναι γνωστό, δεν θα έχει έντυπη μορφή, παρά μόνο ηλεκτρονική. Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συνδυασμού (www.dikaiomastinproodo.gr) ώστε κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του.
«Επιλέξαμε το πρόγραμμα μας να μην έχει έντυπη μορφή, αλλά να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας στο Διαδίκτυο», είπε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Και το κάναμε αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, από σεβασμό στο περιβάλλον. Και δεύτερον, για να στείλουμε ηχηρό το μήνυμα του μέτρου που πρέπει να διέπει την προεκλογική περίοδο. Χωρίς υπερβολές και περιττές δαπάνες. Χωρίς κινήσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα σε μια εποχή που ο πολίτης σηκώνει ένα μεγάλο φορτίο στις πλάτες του».

Δημοσίευση σχολίου