Ενθουσιασμός και πίστη για τη νίκη, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παύλου Μοσχολιού.

>> Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Την πεποίθηση του για την επερχόμενη νίκη του συνδυασμού του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε κατά της διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ένα ενθουσιώδες πλήθος πολιτών, απ’όλες τις γωνιές του νέου δήμου, έδωσε βροντερό παρών, εκδηλώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στις θέσεις, στο πρόγραμμα, και το όραμα της παράταξης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως η μάχη πλέον δίνεται για την επόμενη μέρα και την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου δήμου, από τον Αγαλιανό μέχρι το Αγγελόκαστρο και από την Άνω Μακρυνού μέχρι την Κυψέλη.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Η μέχρι τώρα πορεία μας εγγυάται το μέλλον. Γιατί όλοι έχουμε την ιστορία μας, όλοι έχουμε το παρελθόν μας.
Είμαστε περήφανοι για το δικό μας κρυστάλλινο παρελθόν. Δεν θέλουμε να αποσιωπήσουμε καμία πλευρά του. Έχουμε πίσω μας μια δημιουργική τετραετία, μια τετραετία αγώνων και κατακτήσεων, μια τετραετία συνέπειας λόγων και έργων.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχολιός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος ...έκανε εκτεταμένο απολογισμό της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, δηλώνοντας υπερήφανος για την αποτελεσματικότητα, την χρηστή οικονομική διαχείριση και την μεθοδικότητα που οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που είναι ορατό από όλους.

Κάλεσε δε τους πολίτες να κάνουν τις συγκρίσεις τους με άλλους υποψηφίους, που έχουν μακρόχρονη πορεία σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

«Έχουμε έναν πλούσιο απολογισμό. Έναν απολογισμό που δεν είναι μόνο έργο του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στο Δήμο.
Είναι έργο συλλογικό, έργο όλων μας. Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, μπορούμε να πάμε μπροστά.», τόνισε ο Παύλος Μοσχολιός, για να απαντήσει στη συνέχεια σε όσους εγκαλούν την δημοτική αρχή για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται αυτήν την περίοδο: «Αντί να καταθέτουν τις προτάσεις τους, διαμαρτύρονται για την επιτυχία μας, για την επιτυχία του Δήμου και ζητούν να σταματήσει το έργο μας. Όχι. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Γιατί ούτε η ζωή σταματά, ούτε το έργο της Δημοτικής Αρχής σταματά. Έχουμε τη λαϊκή εντολή και την τιμούμε.» είπε με νόημα.

Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός, υπενθύμισε τον αγώνα που δόθηκε με πείσμα και επιχειρήματα, ώστε ο νέος δήμος Αγρινίου να φτάσει στα όρια που προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτης και να δημιουργηθούν έτσι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός δήμου με ηγεμονικό ρόλο στον Δυτικό άξονα της χώρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε, ώστε έγκαιρα να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του τόπου, ένα πρόγραμμα όπου σημαντική ήταν η συμβολή και συμμετοχή τεχνοκρατών αλλά και απλών πολιτών. Εκεί, αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι θέσεις, οι προτάσεις και το όραμά του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος-νέα εποχή» για όλους τους τομείς της Δημοτικής δράσης, καθώς και η αταλάντευτη απόφασή να υπηρετηθούν αρχές και αξίες, όπως έγινε μέχρι τώρα.
«Περιμέναμε και από τους άλλους συνδυασμούς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν. Το μόνο που ακούσαμε μέχρι σήμερα είναι να μας κατηγορούν για το μνημόνιο. Αλλά την εποχή που κάποιοι στήριζαν με την ψήφο τους στη Βουλή τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα στο Μνημόνιο, εμείς εργαστήκαμε μεθοδικά για την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.», συνέχισε ο κ. Μοσχολιός, παραθέτοντας στη συνέχεια τις δράσεις της δημοτικής αρχής στην εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για τις ευαίσθητες ομάδες του δήμου Αγρινίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι η ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών, οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και οι αγώνες για την κοινωνική ενσωμάτωση μειονεκτουσών ομάδων, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου.
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κρισιμότητα των εκλογών του Νοεμβρίου, καλώντας και τους υπολοίπους συνδυασμούς να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, να καταθέσουν το πρόγραμμά τους και να αντιπαρατεθούν με θέσεις και επιχειρήματα και όχι με «μιζέρια και μικροπολιτική»

Επίσης, αναφερόμενος στο πλούσιο υδάτινο δυναμικό του νέου δήμου, επισήμανε πως μπορεί να αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παρέθεσε και τις βασικές προτεραιότητες του δημοτικού προγράμματος, όπως η οργάνωση του Δήμου και των Υπηρεσιών του, η ενίσχυση της προσπελασιμότητας, το αστικό - οικιστικό περιβάλλον, η περιβαλλοντική προστασία και διαχείριση, η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση, η καινοτομία, ο τουρισμός, η τεχνολογική ανάπτυξη, οι κοινωνικές υποδομές – η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική ενσωμάτωση, η υγεία, η παιδεία, η κατάρτιση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός.
Ο κ. Μοσχολιός μετέφερε την πίστη του για την επιτυχία του εγχειρήματος του Καλλικράτη, μέσα από την ενότητα του λαού, την κοινωνική συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και πλάτη του νέου Δήμου.

«Διαθέτουμε και όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Θεωρούμε τον Καλλικράτη ευκαιρία για τον τόπο μας. Ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αρχίζουμε μια νέα πορεία. Μαζί θα πορευτούμε και μαζί θα τη διανύσουμε, με ενότητα και συνεχή αγώνα, για να καταστήσουμε το νέο μας Δήμο πρώτο Δήμο της χώρας.», είπε ο κ. Μοσχολιός που φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, που χαρακτήρισε «δυναμικό και πολυσυλλεκτικό, ψηφοδέλτιο νίκης και Ελπίδας, που στηρίζεται από ευρύτερες κοινωνικές, πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις.»
Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, υπενθύμισε πως όσα έγιναν μέχρι σήμερα στο Αγρίνιο ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που σέβεται τον πολίτη, που τον θεωρεί συμμέτοχο στη δημιουργική πορεία του τόπου και κυρίως ενότητας ενός προοδευτικού κινήματος, η προσφορά του οποίου στον τόπο μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα προσδώσουμε τον ηγεμονικό ρόλο που αξίζει στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πάμε μαζί, για ένα Δήμο με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ένα Δήμο ελκυστικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, φιλόξενο για μικρούς και μεγάλους. Για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο όπου θα ζήσουν, θα εργαστούν και θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας.» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Σύγχρονο – Αγρίνιο, νέος δήμος-νέα εποχή» παραβρέθηκαν, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας Θύμιος Σώκος, ο πρ. βουλευτής, δήμαρχος και νομάρχης Γιάννης Βαϊνάς, οι δήμαρχοι Αγγελοκάστρου Σωτ. Ρουσογιάννης, Αρακύνθου Απ. Ντζάνης, Παναιτωλικού Δημ. Γιαννοκώστας, Παρακαμπυλίων Λάμπρος Παπαθανασίου, Νεάπολης Κ. Καπελάκης, Φυτείων Παν. Τζαχρήστας, Παραβόλας Βασ. Καπέρδας, Αιτωλικού Ν. Γαλάνης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και πρ. δήμαρχος Αθ. Τορουνίδης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και μέλος της Δ.Ε. του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος Κ. Πιστιόλας, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας Γ. Καψιαμπέτης, αντινομάρχες, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δημοσίευση σχολίου