"Ή όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στο Αύριο ή όλοι μαζί θα καταδικαστούμε..."

>> Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» παρουσίασε χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, παρουσία των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Αντωνόπουλου, Γρηγόρη Αλεξόπουλου και Χαράλαμπου Καφύρα, υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του και πλήθους κόσμου.

Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του «Τρικούπειου» ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε αρχικά στις γενναίες αλλαγές που φέρνει ο θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ως μια τομή που ανατρέπει τα δεδομένα στην διάρθρωση του κράτους και ως μια ευκαιρία ανασύνταξης και αναζωογόνησης της περιφερειακής Ελλάδος. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας σε μια πορεία χειραφέτησης, αυτοτέλειας, ανάδειξης και ισχυρής πολιτικής παρουσίας της Δυτικής Ελλάδας», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε ότι «από εδώ, από την πόλη των ελεύθερων πολιορκημένων, από την πόλη-σύμβολο του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, ξεκινάμε την κοινή πορεία για τη χειραφέτηση, και για το ξαναζωντάνεμα της Περιφέρειάς μας».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στο πλαίσιο αρχών και θέσεων του συνδυασμού του, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα συμμετοχής των πολιτών στην εφαρμογή του «Καλλικράτη». «Η πολιτική αποκτά νόημα μόνο όταν συναντά τους πολίτες. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, να τους κινητοποιήσουμε, να τους θυμίσουμε, επί της ουσίας, ότι η δική τους συμμετοχή, η δική τους πράξη, η δική τους συμβολή, είναι αυτή που θα δώσει σάρκα και οστά στο νέο θεσμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσιφάρας επανέλαβε ότι το μεγάλο στοίχημα της περιφερειακής συνείδησης αφορά όλους του πολίτες της Δυτικής Ελλάδος. Ως την βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί μια ισχυρή Περιφέρεια, μακριά από μικροτοπικισμούς και άγονες τοπικές αντιπαλότητες. «Ή όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στο Αύριο ή όλοι μαζί θα καταδικαστούμε στην υστέρηση, στην υπανάπτυξη, στον ρόλο του παθητικού και αμέτοχου παρατηρητή», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Η Δυτική Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πια ο φτωχός συγγενής, δεν μας αξίζει αυτή η θέση, δεν μας ταιριάζει αυτή η μοίρα. Πρέπει να αλλάξουμε και θα την αλλάξουμε αυτήν τη μοίρα».

«Καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο και την αγωνία του νέου ανθρώπου, του νέου επιστήμονα, του νέου αγρότη. Τον πόνο και την αγωνία του νέου που αναζητά δουλειά και βρίσκει μπροστά του κλειστές πόρτες», είπε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Κατσιφάρας. Και κατέληξε: «Δεν έχω μαγικά ραβδάκια, ούτε είμαι από εκείνους που τάζουν τα πάντα στους πάντες. Όμως, με καθαρή συνείδηση, με καθαρή καρδιά, δίνω την δέσμευση μου ότι ο νέος αυτός θα με βρει δίπλα του».

Δημοσίευση σχολίου