Αποτελεσματική συνεργασία Μοσχολιού - Μωραϊτη

>> Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Υπογράφηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Παύλο Μοσχολιό Δήμαρχο Αγρινίου το συμφωνητικό αποδοχής όρων ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης: «Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/ τηλεχειρισμού και διαχείριση διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αγρινίου».

Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 3.351.750,00€ με ΦΠΑ και αφορά την τοποθέτηση συστήματος τηλεεποπτείας και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης που διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΑ. Στόχος του είναι η αειφορική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής και αυτός επιτυγχάνεται αφενός μέσω του περιορισμού των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και αφετέρου μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και επισκευής των βλαβών που παρουσιάζονται σε αυτό.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ που είναι το ειδικό πρόγραμμα για το περιβάλλον του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και την αρμοδιότητα έχει ο Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραΐτης. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που θα εκτελεστεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την ΔΕΥΑΑ, η οποία είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια που έχει διαχειριστική επάρκεια για να εκτελεί τέτοιου είδους έργα. Το αίτημα χρηματοδότησής του υποβλήθηκε το 2009 και δημοπράτησή του θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Δημοσίευση σχολίου