Θ. Σώκος: "Ας αποφασίσουν να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου"

>> Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Το εργοστάσιο παραγωγής γυψοσανίδων της Rigips που βρίσκεται στο Αιτωλικό Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Σκύρλα και τον Αντινομάρχη κ. Δημοσθένη Καπώνη.

Η εταιρεία Rigips Hellas ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελλάδα το 1997 και από το 2005 αποτελεί μέλος του ομίλου Saint-Gobain.

Στο γραφείο διοίκησης του εργοστασίου ο γενικός διευθυντής της Saint-Gobain κ. Γιώργος Τατάς παρουσίασε την ταυτότητα της εταιρείας και το εύρος των δραστηριοτήτων (συστήματα και υλικά ξηρής δόμησης, συστήματα και υλικά εξωτερικής θερμομόνωσης και συστήματα ύδρευσης-άρδευσης και αποχέτευσης από ελατό χυτοσίδηρο).
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης του εργοστασίου που απασχολεί σαράντα εργαζόμενους από την περιοχή.

Σε δήλωσή του ο νομάρχης Θύμιος Σώκος έκανε αναφορά στις ενέργειες του προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, για να αλλάξει το αναχρονιστικό πλαίσιο (νόμος του 1935) αξιοποίησης των γυψούχων εδαφών, μιας και το Ινστιτούτο Γεωμεταλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) θέτει αδικαιολόγητα χρονοβόρους και γραφειοκρατικούς φραγμούς στην εγκατάσταση επενδύσεων εκμετάλλευσης γυψοφόρων κοιτασμάτων.

Καταλήγοντας ο κ. Σώκος επεσήμανε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και που αξιοποιούν ένα ορυκτό που έχει η περιοχή μας σε πολύ μεγάλες ποσότητες, όπως είναι τα γυψούχα εδάφη.
Υπάρχει πραγματικά μια αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος και αυτό οδηγεί σε καλή ανάπτυξη.
Ας το δουν επιτέλους οι αρμόδιοι και ας αποφασίσουν να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου».

Δημοσίευση σχολίου