Άρθρο: Το Αγρίνιο θέλει το Δήμαρχό του!

>> Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εξαιρετικά αποκαλυπτικό! και ενδιαφέρον! ήταν το προ-χτεσινό debate των υποψηφίων δημάρχων Αγρινίου.

Όχι γιατί έβγαλε τη μεγάλη είδηση αλλά γιατί κατέδειξε κατά τη γνώμη μας το νικητή των εκλογών!

Ποιος θα είναι αυτός; μα φυσικά ο "νικητής" του debate (αν φυσικά υπήρξε). Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο σαφείς.

Παρακολουθήσαμε ένα διάλογο μεταξύ 3 υποψηφίων που τελικά (ναι!) είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές, έχουν διαφορετική πορεία και φυσικά (ήταν εμφανές) διαφορετικούς πολιτικούς στόχους.

Ο κος Μοσχολιός, Αγρινιώτης, νυν Δήμαρχος και φυσικά ΠΑΣΟΚ, άσχετα τι είπε προχθές.
Ο κος Σταμάτης δεξιός πολιτικός από πολιτική οικογένεια, κοσμοπολίτης και ίσως(;) αύριο υφ-υπουργός σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ.
Ο κος Νικάκης αγρινιώτης, κομμουνιστής.

Που νομίζετε εσείς στοχεύουν οι τρεις τους ; και ποιος πιστεύετε θα εκλεγεί δήμαρχος στις 7 Νοέμβρη; Οι απαντήσεις δικές σας.

Τώρα επί του debate: O κος Μοσχολιός φάνηκε να γνωρίζει τα θέματα του Αγρινίου, πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε. Είναι ο Δήμαρχος της πόλης. Επίσης προσπάθησε να πετάξει από πάνω του το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ γιατί στη συγκεκριμένη εποχή βλάπτει (ενώ παλιότερα ;)

Ο κος Σταμάτης επαγγελματίας πολιτικός με μεγάλη εμπειρία μεν αλλά προχτές μάλλον υπερέβαλε λίγο παραπάνω. Γιατί τόση πίεση; Η ζωή (πολιτική και μη) άλλωστε και το ξέρει καλά (ειδικά) ο κος Σταμάτης δεν τελειώνει στο Αγρίνιο. Έπειτα αν κερδιθεί ο Δήμος θα είναι τεράστια επιτυχία αν ΟΧΙ (μέρες που ναι) δεν θα του πει κανείς ότι απέτυχε κιόλας.

Τέλος ο κος Νικάκης μάλλον δεν είχε πολλά να πει εναντίον του κου Μοσχολιού αλλά προσπάθησε να δει τα θέματα σφαιρικότερα. Είναι η γνωστή τακτική του ΚΚΕ για πολιτικοποίηση των εκλογών. Όσοι πιστοί προσέλθετε... Θα περιμέναμε πάντως έναν αντιπολιτευτικό τόνο παραπάνω.

Συμπέρασμα: Το Αγρίνιο έχει Δήμαρχο (το ξέραμε) και μάλλον θα έχει Δήμαρχο (ωραία τώρα κάτι μας είπες). Όχι δεν εννοώ αναγκαστικά ότι θα κερδίσει ο κος Μοσχολιός αλλά χτες μου φάνηκε ότι... (άσε ας μην το πω). Οι ψηφοφόροι άλλωστε τώρα έχει σημασία τι λένε. Θα αντιδράσουν ή θα ακολουθήσουν "το ρουν της ιστορίας...";


Αλλαγή λοιπόν ή που να τρέχουμε τώρα για αλλαγές; Ραντεβού στις 7 του Νοέμβρη.

Δημοσίευση σχολίου