«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Αγρινίου να αντιμετωπίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τους επαγγελματίες της πόλης»

>> Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου του 2010 στις 7:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου στο Αγρίνιο η πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης Πανδημοτική Πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Σταμάτη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία έτσι όπως αυτές προκύπτουν μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη».

Στην εναρκτήρια τοποθέτηση του ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι η παράταξη αντιμετωπίζει «έναν πόλεμο φημών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «από μια δημοτική αρχή που έχει κουράσει τους πολίτες και η οποία δυστυχώς γι’ αυτή οδηγείται στη λήξη της περιόδου, που είχε την εντολή για να διοικήσει αυτή την πόλη».

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με συγκεκριμένα πρόσωπα», είπε, «έχουμε να καταλογίσουμε όμως πολλά, για πολιτικές «βιτρίνας», που έχουν ακολουθήσει κάποιοι στον Δήμο και οι οποίες οδήγησαν αυτήν την πόλη, αλλά και την ενδοχώρα της σε αναπτυξιακά αδιέξοδα. Έχουμε επίσης να πούμε πολλά και να αντιταχθούμε στη κεντρική πολιτική επιλογή του μνημονίου που υπέγραψε και εφαρμόζει ο σημερινός κυβερνητικός σχηματισμός.

Με πειθώ και ήπια αντιπαράθεση θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε, γιατί είμαστε κατά αυτής της πολιτικής, να αναδείξουμε το γεγονός ότι η παράταξη μας αποτελείται από αυτοδιοικητικά στελέχη και πολίτες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα, αφού αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρότυπο της ενδογενούς βιώσιμης ανάπτυξης την οποία ευαγγελίζεται η παράταξη για την περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι είναι «σημαντικό επίσης να κατανοήσουμε αυτό το αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα σας διανεμηθεί αμέσως. Θέλω», συνέχισε, «αυτό το πρόγραμμα ο καθένας από μας να φροντίσει να το κάνει γνωστό σε όλους τους πολίτες του Νέου Δήμου, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία, το όραμα, τον προγραμματισμό και τη λειτουργία της παράταξης μας στο Δήμο. Είναι ένα πρόγραμμα που οργανώνει την ανάπτυξη του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου αναφέρεται σε νέες θέσεις εργασίας, επιδιώκει να μειώσει την ανεργία των νέων και να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, αφού δυστυχώς οι μέρες που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αυτό το πρόγραμμα αφορά το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πράξη της Δημοτικής Αρχής να περικόψει κατά το ήμισυ «ετσιθελικά, ίσως και μη νόμιμα», όπως δήλωσε, το ενοίκιο, που πληρώνουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν τη χρήση και λειτουργία του αναψυκτηρίου του Πάρκου και του Δημοτικού Καφενείου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι άδικο σε σχέση με τους άλλους επαγγελματίες».

Στη συνέχεια προχώρησε σε δύο εξαγγελίες, που αφορούν προσωπικές του δεσμεύσεις,
«Εγώ και οι συνεργάτες μου, είπε, «αποφασίσαμε να στηρίξουμε όλους τους επαγγελματίες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης στο Αγρίνιο, που υποχρεούνται να πληρώνουν την χρήση των δημόσιων χώρων, που τους παρέχει ο δήμος κατά νόμο, με μια ρύθμιση που θα μειώσει κατά 20% το ενοίκιο που καταβάλλουν στο Δήμο. Δεν μπορεί κάποιοι να είναι ευνοημένοι» δήλωσε, «και κάποιοι άλλοι να είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους και μάλιστα με δυσβάσταχτους όρους, γιατί δεν μπορεί κανείς να αποδεχτεί, πολύ περισσότερο δε εγώ, ότι είναι δυνατόν ο Δήμος Αγρινίου να αντιμετωπίζει με δύο διαφορετικά μέτρα και σταθμά τους επαγγελματίες της πόλης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και όσα εξ’ αιτίας της βιώνουν οι συνταξιούχοι, οι άποροι, οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι που διαβιούν με τα επιδόματα ανεργίας και οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια καθημερινότητα εξαιρετικά σκληρή, «χωρίς να μπορούν να νοιώσουν καμιά ευεξία από τα έργα βιτρίνας της πόλης, ούτε από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Είναι σημαντικά τα οράματα», είπε, «τα οποία και έχουμε, τα πιστεύουμε και τα οποία θέλουμε να τα δρομολογήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό μέγεθος για μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Είμαστε ορκισμένοι», συνέχισε, «να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου, ο οποίος ζητάει τη δική μας στήριξη και τη δική μας βοήθεια, με τελευταίο υπεύθυνο και αποδέκτη εμένα αν κάποια πράγματα δεν μπορούν να προχωρήσουν».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να μειώσουμε την τιμή του νερού, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νέου Δήμου με εισόδημα λιγότερο από 10.000 ευρώ και εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα ακόμα και της δωρεάν παροχής του. Το νερό για μας είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να διατίθεται στους πολίτες με το ελάχιστο δυνατό κόστος τη στιγμή μάλιστα, που ο Νέος Δήμος το διαθέτει πλουσιοπάροχα».

Δημοσίευση σχολίου