"Ανέξοδες υποσχέσεις από τον κ. Σταμάτη"

>> Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Υπενθυμίζει στους πολίτες την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει από καιρό η Δημοτική Αρχή στο Αγρίνιο.

Μόλις είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές και αντί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ο κ. Δημήτρης Σταμάτης προχωράει σε ανέξοδες εξαγγελίες, προτείνοντας μέτρα κοινωνικής πολιτικής τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Δημοτική Αρχή τα εφαρμόζει. Γεγονός που το γνωρίζουν πρώτα από όλους οι πολίτες του Αγρινίου αλλά που έχει αναγνωριστεί πολλάκις και από την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας δήλωσε σε συγκέντρωση ορισμένων υποψηφίων του ότι προτίθεται να μειώσει τα τέλη των καταστημάτων αναψυχής-εστίασης αλλά και αυτά της ύδρευσης.

Αρχικώς επισημαίνεται το ενθαρρυντικό γεγονός πως ο κ. Σταμάτης κατέληξε στο αν το νερό είναι φθηνό ή ακριβό, πράγμα που αναρωτιόταν επανειλημμένως στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του (Συν/ξη τύπου 16/9: «Δεν λέω ότι είναι ακριβό το νερό, δεν λέω ότι δεν είναι, άλλοι μου λένε ότι ίσα-ίσα είναι φθηνό, άλλοι ακριβό..»)

Παρότι, λοιπόν οι εξαγγελίες αυτές έγιναν σε μια εσωτερική διαδικασία της παράταξής του για ευνόητους λόγους, πρέπει να υπενθυμίσουμε:
Σχετικά με την περικοπή του ενοικίου στο Πάρκο, το Δημοτικό καφενείο αλλά και στα δημοτικά καταστήματα των εργατικών κατοικιών, η μείωση που έγινε ήταν αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής για πτώση των ενοικίων στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει, για να δοθεί το παράδειγμα και στους ιδιώτες ιδιοκτήτες ώστε να προβούν σε ανάλογες μειώσεις, μιας και τα ενοίκια στο εμπορικό κέντρο είναι υψηλά. Για την υποσημείωση «ετσιθελικά και ίσως μη νόμιμα» και παρατηρώντας την αμφιβολία που δείχνει το «ίσως» τονίζουμε ότι η μείωση του 20% έγινε με ομόφωνες αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Αναφορικά με τα τέλη κοινοχρήστων χώρων που καταβάλει κάθε είδους κατάστημα στο Δήμο από το 2004 δεν υπάρχει καμιά αύξηση και είναι γνωστό ότι η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου απέναντι στα καταστήματα είναι ίδια.

Εδώ, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το 2009 κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής της πλατείας Δημοκρατίας σε όλα τα καταστήματα πέριξ αυτής, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν επιβλήθηκε κανένα τέλος.

Σε ότι αφορά την κοινωνική πολιτική που όψιμα ανακαλύφθηκε, θυμίζουμε, αρχικά, ότι εδώ και χρόνια πολιτική του δήμου ήταν οι αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού ενώ το 2009 αποφασίστηκε μηδενική αύξηση. Θυμίζουμε, επίσης, τη μείωση κατά 40% από το 2008 των δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες(πολύτεκνοι, ΑμεΑ και από το 2010 και στις τρίτεκνες οικογένειες), με την πολιτική αυτή να συνδυάζεται με υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες, που μόνο «έργα βιτρίνας» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τέλος θα περιμένουμε να συνδεθεί, με κάποιο τρόπο, η εξαγγελία ή οι σκέψεις για δωρεάν νερό με το επιχείρημα της αφθονίας του νερού στην περιοχή μας, με όσα έχει υποστηρίξει πρόσφατα ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου και την αφαίμαξη του πιο σημαντικού υδάτινου πόρου μας.

Δημοσίευση σχολίου