Απ. Κατσιφάρας: «Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε»

>> Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

«Ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Περιφέρειας. Με έμφαση στην προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων και στον σεβασμό προς το Περιβάλλον».

Αυτό υπογράμμισε σήμερα (χθες) στη συνάντηση που είχε με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του από τον νομό Ηλείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Στη συνάντηση, που έγινε σε αίθουσα του Διοικητηρίου Πύργου, μετείχε και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχήθηκε κατ’ αρχάς καλή επιτυχία στους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους και τόνισε ότι η προεκλογική περίοδος δίνει την δυνατότητα να συζητηθούν, στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών, τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές της Δυτικής Ελλάδος. Ειδικότερα, για το νομό Ηλείας επεσήμανε ότι είναι μια περιοχή πλούσια σε δυνατότητες, με αρχαιολογικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, με έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα αλλά και με πολλές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού. «Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, που αποτελεί μια δέσμευση τιμής απέναντι στους πολίτες, περιγράφεται ένα συγκεκριμένο, συνεκτικό σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί σκληρά και απαιτεί ένα καλύτερο Αύριο», πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας. «Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης. «Να ξεφύγουμε από τους μικροτοπικισμούς και τις αγκυλώσεις που μας στοίχισαν ακριβά στο παρελθόν και να δούμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα τα πράγματα», ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Κατσιφάρας επέμεινε ιδιαίτερα στη δέσμευση που ο συνδυασμός του αναλαμβάνει για την διαρκή και άμεση λογοδοσία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προς τον πολίτη. «Όλα στο φως, όλα στη γνώση και στην κρίση του πολίτη», είπε, προσθέτοντας ότι η εποχή που οι αποφάσεις λαμβάνονταν πίσω από κλειστές πόρτες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και κατέληξε: «Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο βήμα της μετάβασης σ’ ένα κράτος που υπηρετεί πραγματικά τους πολίτες, που λειτουργεί για να τους προστατεύει, να εξασφαλίζει δικαιώματα για όλους, ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι προνόμια για λίγους».

Πριν από την συνάντηση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο στο Δημαρχείο.

Δημοσίευση σχολίου