7 Νοέμβρη

>> Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Γράφει ο Πελοπίδας Αντωνάκος
Δικηγόρος - Υποψήφιος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Στις 7 Νοέμβρη διεξάγονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της "τοπικής αυτοδιοίκησης" όπως αυτή προκύπτει για πρώτη φορά από την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη.

Εναποθέσεις αρμοδιοτήτων, μειώσεις πόρων, συγκεντρωτικές δομές, φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.. Όλη η αναγκαία υπερδομή για την εφαρμογή του παρόντος μνημονίου αλλά και όσων θα ακολουθήσουν, για τη μείωση της χρηματοδότησης, για την αύξηση κάθε είδους "ανταποδοτικών" τελών και φόρων, για την οριστική απώλεια του όποιου αυτοδιοικητικού χαρακτήρα αυτών των εκλογών και των αντίστοιχων οργάνων. Νέοι αποτελεσματικότεροι διαχειριστές εξουσίας στη βάση αντιδραστικότερων συσχετισμών. Μιας εξουσίας όλο και πιο συγκεντρωτικής, νεφελώδους, αυθαίρετης και αντιδημοκρατικής.

Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι του δικοματισμού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας πείσουν για το αντίθετο, οι εκλογές αυτές έχουν τον πιο πολιτικό χαρακτήρα από καταβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν είναι ούτε ζήτημα προσώπων ούτε φυσικά ανύπαρκτων προγραμμάτων, έκθεσης ιδεών και κοινοτοπίας. Θα είναι αυτοί που πρώτοι το βράδυ των εκλογών -παρά τα αντίθετα λεγόμενα σήμερα- θα χρωματίζουν στο χάρτη τις πράσινες και γαλάζιες περιφέρειες, νομιμοποιώντας στη βάση αυτής της απατηλής συναίνεσης τα νέα μέτρα, το νέο πλιάτσικο, την αλαζονεία και την περιφρόνησή τους -αν όχι την απροκάλυπτη έχθρα τους- απέναντι στα δικαιώματα και στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου. Κάποια στιγμή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει. Δεν δικαιολογείται η απάθεια. Τους αποθρασύνει. Κάτι πρέπει να εκφραστεί. Τουλάχιστον η αγανάκτηση και η ρήξη με τις επιλογές τους, οι οποίες αποδεδειγμένα πλέον έδειξαν την καθαρά απάνθρωπη κατευθυνσή τους.

Εγώ θα είμαι υποψήφιος, συνεργαζόμενος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Αγρίνιο που υποστηρίζεται από το κκε. Σας ζητώ στη βάση καθαρά πολιτικής επιλογής, παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες σας, χωρίς οποιουδήποτε είδους αυταπάτες, να εκφράσουμε έμπρακτα αυτό που ούτως ή άλλως καθημερινά ζούμε, αισθανόμαστε και γνωρίζουμε, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας από τα κατασκευασμένα αδιέξοδα και τους υποτιθέμενους μονόδρομους εξανδραποδισμού μας.

Δημοσίευση σχολίου