Άδειες για φωτοβολταϊκά στη Βόνιτσα - Η περίπτωση της SunRay

>> Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σε κεντρική πολιτική επιλογή έχει αναγάγει η κυβέρνηση την απεμπλοκή μεγάλων έργων πράσινης ανάπτυξης, όπως προκύπτει από την χθεσινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με την απεμπλοκή μεγάλων έργων ΑΠΕ συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ στην οποία προχώρησε η ΡΑΕ την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατηγορία των φωτοβολταικών, δόθηκαν την περασμένη Τετάρτη άδειες παραγωγής για δύο φ/β κοντά στη Βόνιτσα (Αιτωλοακαρνανία), ισχύος το ένα 2,2 και το άλλο 3 μεγαβάτ, συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ, της αμερικανικής εταιρείας SunRay Renewable Energy.

Από το 2007, οι φάκελοί τους συνωστίζονταν στην ουρά χωρίς τύχη να εξεταστούν άμεσα, μαζί με χιλιάδες άλλους, όπως αιτήσεις για μικρά οικιακά φ/β... σε στέγες των 100 κιλοβάτ.

Η SunRay δραστηριοπιοιείται στα φ/β από το 1985, σαν θυγατρική της SunPower Corporation, που είναι εισηγμένη στο Nasdaq. Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το μεγαλύτερο ενιαίο φ/β πάρκο στην Ιταλία, ισχύος 24 μεγαβάτ, στην τοποθεσία Montalto di Castro, βορειοδυτικά της Ρώμης. Μέχρι το τέλος του έτους 2010 θα ολοκληρώσει την επέκταση του πάρκου, του οποίου η εγκατεστημένη ισχύς θα ανέρχεται πλέον στα 85 μεγαβάτ.

(Πηγή: http://www.reporter.gr/)

Δημοσίευση σχολίου