Kαμία οργανική μονάδα στο νέο δήμο Αγρινίου!

>> Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ύστερα από την γνωστοποίηση του σχεδίου Π.Δ. περί οργανισμού της Π.Δ.Ε. Στο οποίο απεικονίζονται η οργανωτική διάρθρωση της περιφέρειας η δομή και η λειτουργία των υπηρεσιών της σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, διαπιστώνεται ότι δεν προβλέπεται καμία οργανική μονάδα στο μεγαλύτερο διοικητικό κέντρο του νομού, Αγρίνιο, τη στιγμή που μετά τη συνένωση είναι ο 15ος μεγαλύτερος δήμος στη χώρα.

Στο σχέδιο Π.Δ φαίνεται ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες όπως Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών -ΚΤΕΟ -Τμήμα ανάπτυξης-Περιβάλλοντος-Υγείας της μοναδικής Δ/νσης Εγγείων βελτιώσεων η οποία λειτουργεί από το 1948.Είναι λοιπόν άξιον απορίας πως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές του Νοέμβρη αποδυναμώνεται από υπηρεσίες οι οποίες μεταφέρονται στις πρωτεύουσες των νομών.

Πέραν των υπαλλήλων που θα κληθούν να υπηρετήσουν ή και να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι ,την αποδυνάμωση του νέου Δήμου Αγρινίου από υπηρεσίες, σε δύσκολη θέση έρχονται οι πολίτες οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Μπορεί το υπουργείο να επιθυμεί να μειώσει τα κόστη και ταυτόχρονα να κάνει αιματηρή οικονομία, δεν αναλογίζεται όμως τον πολίτη που θα είναι αναγκασμένος να μετακινείται περισσότερα χιλιόμετρα πληρώνοντας από την τσέπη του ακόμα και για μία απλή βεβαίωση.

Αυτό είναι μια απάντηση σε αυτούς που εκ των προτέρων και εν λευκώ υπερασπίζονται τον Καλλικράτη χωρίς να γνωρίζουν το συγκεκριμένο νόμο του Καλλικράτη και επιθυμούν παρόλα αυτά να διοικήσουν το δήμο Αγρινίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου

Τηλ. 2641027397 - Κιν. 6979721844
E-mail: dim.stamatis@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου