Δήλωση Κ. Καρακώστα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Αιτωλικής

>> Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκα στο δ.σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ όπου και αναγνώστηκε προηγούμενη επιστολή μου προς το δ.σ. Επανέλαβα ότι η επιστολή - πρόσκληση που μου απηύθυνε η εταιρεία, γράφτηκε σε καθαρά ανακριτικό ύφος, δεν απευθυνόταν σε μένα και ζήτησα από το δ.σ. να επανορθώσει, εφ’ όσον πρώτα ακούσει τις βιντεοσκοπημένες δηλώσεις μου για το θέμα. Μου δηλώθηκε ότι η επιστολή - πρόσκληση όντως δεν έπρεπε να απευθύνεται σε μένα και ότι όταν γράφτηκε δεν είχαν πλήρη γνώση των δηλώσεών μου. Επίσης δέχθηκαν να αποσύρουν προηγούμενες δηλώσεις τους στο δ.σ. της εταιρείας που είτε ήταν προσβλητικές, είτε ενέπλεκαν την εταιρεία στην προεκλογική διαμάχη.

Επιπλέον δήλωσα πως επιμένω στην τοποθέτησή μου ότι στην θέση των κ. Μπουλέ και κ. Παπαθανάση θα είχα υποβάλλει την παραίτησή μου (μετά την προτροπή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) και πως αυτό είναι μια βαθιά πολιτική θέση για να προφυλάξω την εταιρεία αλλά και την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα.

Στην λογική της έντασης επέμειναν μόνο οι κ. Μπουλές και κ. Αγγελής που επέμειναν να με εγκαλούν για πράγματα που ποτέ δεν είπα. Με εγκαλούσαν ακόμη και για το ότι... οι παρατάξεις του δήμου Ναυπάκτου έχουμε συνηθίσει να συζητάμε μεταξύ μας πριν τα δημοτικά συμβούλια διερευνώντας τις δυνατότητες σύγκλισης ή και διατύπωσης κοινών απόψεων. Τους δήλωσα πως αυτού του είδους οι συζητήσεις θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και πάντα υπό το φως της δημοσιότητας (όσον αφορά στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ), σε αντίθεση με πρακτικές (μηνύσεις κλπ) που ακολουθήθηκαν σε άλλα δημοτικά συμβούλια (πχ Πυλλήνη).

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα να μπει τελεία σε αυτού του είδους τις διαμάχες και η πλειοψηφία του δ.σ. το δέχθηκε.

Τέλος μένω ικανοποιημένος από την τελική εξέλιξη της υπόθεσης, αφού οι παραιτήσεις των κ. Μπουλέ και κ. Παπαθανάση έγιναν αποδεκτές.

Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει ανοικτό, για να μην πω ορθάνοικτο το θέμα που αρχικά είχα θέσει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπάκτου. Αυτό της ποιότητας του προεκλογικού αγώνα.

Κλείνουμε τα μάτια αν αυτό το περιορίζουμε μόνο στην ΑΙΤΩΛΙΚΗ και τις παραιτήσεις. Για όποιον έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ανοικτά βλέπει γύρω του τα ρουσφέτια, τις μικροεξυπηρετήσεις και τις μάντρες των ιδιωτών με δημοτικό χρήμα.

Μήπως κάποια ταξίματα κρύβονται πίσω από το ότι αργούν να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα για την επιλογή προσωπικού στο ΚΕΠ; Για το θέμα μάλιστα έχει παρέμβει και ο συνήγορος του πολίτη. Αλλά ποιος τον ακούει; Προέχει η πολιτική επιβίωση των αιρετών που αντιμετωπίζουν το δήμο Ναυπάκτου σαν τσιφλίκι τους. Και βέβαια τα χειρότερα δεν είναι αυτά. Η μυρωδιά του χρήματος απλώνεται και απαιτεί να εξαγοράσει υποψηφιότητες και ψήφους. Είπαμε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν αποδείξεις, γιατί κανείς δεν κόβει απόδειξη ούτε αποδίδει ΦΠΑ, αλλά δεν πρέπει ως κοινωνία να αντισταθούμε ακόμη και στην υποψία της εξαγοράς; Δεν πρέπει να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που να αναδεικνύουν τα ζητήματα αυτά. Εμείς πάντως στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσουμε καθαρά και έξω από μηχανισμούς. Πιστεύουμε δε ότι αυτό το εισπράττει θετικά η κοινωνία. Και αυτό θα αποδειχθεί και στην κάλπη.

Δημοσίευση σχολίου