Προβληματισμός από τον Παπαναστασίου για την επένδυση στον Αστακό

>> Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί νομό μείζονος ενδιαφέροντος σε ότι αφορά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Οι επενδύσεις στον τομέα των Α.Π.Ε. προσδίδουν αυτή τη στιγμή μια νέα δυναμική και ταυτόχρονα μια πολυδιάστατη ευκαιρία» σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου κατά το χαιρετισμό του σε ημερίδα που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Αγρίνιο, με αντικείμενο τις «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ορθολογική χρήση ενεργειακών πόρων».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας για το νομό και τις προοπτικές του στον τομέα τόνισε παράλληλα πως η Αιτωλοακαρνανία ήδη έχει υπάρξει πρωτοπόρος εκμεταλλευόμενη το πολύτιμο υδάτινο δυναμικό της στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα, οι προοπτικές διαγράφονται το ίδιο θετικές, γεγονός που αποδεικνύεται από το έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω αξιοποίηση ενεργειακών πόρων μέσω επενδύσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και αιολικών συστημάτων.

Ωστόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό για την σχεδιαζόμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το κατά πόσο και με πιο τρόπο η τοπική κοινωνία είναι επαρκώς ενημερωμένη για το ζήτημα καθώς επίσης και το αν μια τόσο μεγάλη και φιλόδοξη επένδυση η οποία είναι δεδομένο πως θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα διασφαλίσει συνθήκες «προστιθέμενης αξίας» για την περιοχή και τους κατοίκους της.

«Δεν είμαστε κατά των επενδύσεων» σημείωσε, «αρκεί αυτές να μην γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και να μην σχεδιάζονται στο γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς την πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστα Κουρνιώτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν τις Α.Π.Ε. στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίστοιχες επενδύσεις, κυρίως δε αυτά που προκαλούνται λόγω δυσλειτουργιών των υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου.

Αντικείμενο συζήτησης επίσης αποτέλεσαν και οι προβληματισμοί που είχε καταθέσει πριν λίγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για την σχεδιαζόμενη επένδυση του Αστακού, τους οποίους ο κ. Κουρνιώτης σημείωσε πως θα μεταφέρει προς συζήτηση στην αμέσως επόμενη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.

(Πηγή: http://www.thebest.gr)

Δημοσίευση σχολίου