Η Σοφία Γιαννακά εξέτασε τις εργασίες στο Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου

>> Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Την πορεία εξέλιξης των εργασιών του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπάρχον Νοσοκομείο, εξέτασε σε συναντήσεις εργασίας η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά.

Η κα Γιαννακά, κατά την επίσκεψη της στο υπό κατασκευή Νοσοκομείο, διαπίστωσε πως οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Αφού ενημερώθηκε από την υπεύθυνο του εργοταξίου αλλά και τον Διοικητή κ. Ιωάννη Μπίνα, η Βουλευτής τόνισε:
«Επισκέφθηκα το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, έργο το οποίο θα αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα λύσει βασικά προβλήματα υγείας στο νομό Αιτ/νιας. Το νέο Νοσοκομείο, εκτιμώ, από την ενημέρωση που είχα, ότι θα είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2011. Είναι ένα από τα Νοσοκομεία που μπορεί να ξέφυγε του χρονοδιαγράμματος, όταν όμως εγκαινιαστεί, θα έχουν λυθεί προβλήματα όπως το ζήτημα του εξοπλισμού αλλά και του 3ου ορόφου»

Στο υπάρχον Νοσοκομείο η Βουλευτής συναντήθηκε με την διεύθυνση του Νοσοκομείου, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και συζήτησε για την λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας:
«Οφείλω να συγχαρώ τη νέα διοίκηση του Νοσοκομείου. Είναι άνθρωποι που έχουν αναλάβει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία της χώρας. Η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομική κρίση και η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου πραγματικά εκλήθη να επιτελέσει αξιόλογο έργο σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον. Συζήτησα με το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι μου εξέθεσαν τα προβλήματα τα οποία δυστυχώς χρονίζουν. Τα χρήματα είναι λίγα όπως και το ανθρώπινο δυναμικό. Χρειαζόμαστε ένα νέο οργανόγραμμα, για το Νοσοκομείο, γιατί οι ανάγκες σήμερα είναι πλέον μεγαλύτερες. Το ζήτημα που καίει τους Ιατρούς, είναι αυτό των εφημεριών, αλλά και τα δεδουλευμένα 6 μηνών και θα πρέπει η Διοίκηση αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση, τις προσλήψεις και τον νέο Νόμο των εφημεριών»

Τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου όσο και ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ, σε δηλώσεις τους, ευχαρίστησαν τη Βουλευτή για το αμέριστο ενδιαφέρον της στα θέματα υγείας του νομού.

Τέλος, η κυρία Γιαννακά δεσμεύτηκε, ότι η συνεργασία που θα έχει με το Νοσοκομείο Αγρινίου και όλες τις υγειονομικές δομές, θα είναι επιβεβλημένα στενή και εποικοδομητική.

Δημοσίευση σχολίου