Ο Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αγρινίου

>> Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και το υπό κατασκευή νέο νοσοκομείο της περιοχής. Μετά την επίσκεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου προχωράει με καλούς ρυθμούς, αν εξαιρέσει κανείς ότι οι εργασίες σταμάτησαν για 6 μήνες, από τον Οκτώβριο έως και το Μάρτιο, κυρίως για τα δημοσιονομικά προβλήματα που έχει η χώρα. Προχωράει, τώρα, με γοργούς ρυθμούς, αλλά με ένα χρόνο καθυστέρησης. Δηλαδή, θα παραδοθεί τελικά το Μάρτιο του 2011.

Ένας χρόνος, όμως, δεν είναι τίποτα σε αυτά τα μεγάλα έργα δεδομένου ότι - όπως ξέρουμε όλοι - τα μεγάλα νοσοκομεία των άλλων περιοχών καθυστερούν 10 και 15 χρόνια .Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα: το θέμα του εξοπλισμού, το οποίο είχαμε διασφαλίσει μέχρι 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, με προκήρυξη του ΕΣΠΑ, που είχε βγάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τον τομέα της Υγείας, προκειμένου να ενταχθεί με 15 εκ ευρώ προϋπολογισμό.

Υπάρχει εδώ μια σοβαρή καθυστέρηση. Διότι 11 μήνες από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει υποβληθεί η επικαιροποιημένη πρόταση για κάποιους λόγους, που η ΔΕΠΑΝΟΜ επικαλείται. Σημασία έχει ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθες με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ, με ενημέρωσαν ότι θα ενταχθεί, όπως είχε προβλεφθεί από πέρυσι, στο ΕΣΠΑ. Και, επομένως, δεν θα υπάρχει θέμα με τον εξοπλισμό.

Όμως, πρέπει να τονίσω ότι, στην περίπτωση που το νοσοκομείο παραδοθεί το Μάρτιο του 2011, φοβούμαι ότι η διαγωνιστική διαδικασία του εξοπλισμού δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2011, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που υπάρχει ήδη, θα απαξιώνεται.

Το υπάρχον νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση αναφορικά με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απ‘ ό,τι ήταν τα προηγούμενα 7 με 10 χρόνια. Και έχει περισσότερο προσωπικό απ ό,τι προβλέπει το οργανόγραμμα του. Και ιδιαίτερα μετά τις 30 θέσεις που είχαμε υπογράψει και εξασφαλίσει μαζί με τον Δ. Αβραμόπουλο στην κατανομή των θέσεων που κάναμε, με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα από το διοικητή ότι είναι σε εξέλιξη όλες αυτές οι θέσεις. Δηλαδή, στους επόμενους δύο μήνες θα έρθουν 25 ιατροί, πέραν των οργανικών θέσεων του οργανογράμματος, για να εργαστούν στο Νοσοκομείο του Αγρίνιο. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο αυτό θα ενισχύσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για την ΜΕΘ είμαι δύο φορές συγκινημένος γιατί ήταν ένα όνειρο των πολιτών της περιοχής και είχα την τιμή να την εγκαινιάσω και να την συστήσω μαζί με την ομάδα που δουλέψαμε. Η μονάδα αυτή, βέβαια, δεν θα λειτουργούσε αν δεν είχε ένα αξιόλογο διευθυντή σαν το Κ.Γκιάφη και μία πολύ δυνατή ομάδα άλλων 5 γιατρών, οι οποίοι έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους. Και βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, χωρίς τους 15 νοσηλευτές. Έχουμε, λοιπόν, μία μονάδα ένα χρόνο μετά, που λειτουργεί με 6 κρεβάτια , έχει νοσηλεύσει 83 ασθενείς, ενώ δέχεται ασθενείς και από την υπόλοιπη χώρα. Είμαστε υπερήφανοι για αυτά, ως ΝΔ, και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της μονάδας στο νέο νοσοκομείο, που προβλέπει περισσότερα κρεβάτια και προσωπικό. Μετά από 8 μήνες και από τη θέση του Υφυπουργού Υγείας εγκαινιάσαμε αυτό το έργο, ακριβώς πέρυσι τέτοια μέρα, 9 Σεπτεμβρίου, και που καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ως κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στη μονάδα, οι 83 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν μέχρι τώρα, η προοπτική της μονάδας διαψεύδουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν πως πρόκειται για προεκλογική φιέστα .

Καμιά φορά στην πολιτική πρέπει να είσαι φειδωλός στις δηλώσεις και ειδικά όταν αναφέρεσαι για τα έργα που κάνουν άλλοι για άλλους. Όμως, ένα χρόνο μετά, πρέπει να ζητήσουν ένα «συγνώμη» από το προσωπικό, τους ασθενείς που έζησαν και έφυγαν εν ζωή από αυτή την μονάδα και τους συγγενείς τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τη μεγάλη προσπάθεια της ΝΔ, για να ανοίξουμε αυτή την μονάδα. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για το Κέντρο Υγείας στην Κατούνα, που είχαμε θεμελιώσει. Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες και, βρίσκονται στο επίπεδο της κατασκευής του 1ου ορόφου. Το ίδιο συμβαίνει και με το Κέντρο Υγείας του Μύτικα».

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  10 Σεπτεμβρίου 2010 - 4:17 π.μ.  

ρε τι μικροψυχος που ειναι ο σαλμας για τον πρωην διοικητη μας δεν περισεψε μιση κουβεντα αφου ευχαριστησε μεχρι και τα πομολα απο τις πορτες της μεθ λες και ολα εγιναν με τον αυτοματο πιλοτο εκανε κακη εντυπωση και σχολιαστηκε απο αρκετους

Δημοσίευση σχολίου