"Καταγγέλλουμε τη λύση της σύμβασης για την κατασκευή του τμήματος του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας"

>> Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή τη λύση της σύμβασης για την κατασκευή τμήματος του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταγγέλλουμε τη λύση της σύμβασης για την κατασκευή του τμήματος του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας, ύστερα από σχετικό αίτημα του αναδόχου, καθώς το Υπουργείο μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις δεν πραγματοποίησε τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του έργου. Η λύση της σύμβασης, αξίας 26.6 εκ. ευρώ, που υπογράφηκε στα μέσα Μαρτίου 2010 μέσα σε καθεστώς πανηγυρισμών από πλευράς του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επήλθε ως συμβάν αναπόφευκτο, αφού το Υπουργείο δεν ήταν ικανό να παραχωρήσει στον ανάδοχο ούτε ένα μέτρο χώρου για την εγκατάσταση των εργοταξίων.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συμβασιοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αρκετούς μήνες καθυστέρησης και επίσημη δικαιολογία από την πλευρά του Υπουργείου την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων. Το πλήρες έργο του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας είναι συνολικού μήκους 48 χιλιομ., συμβατικού προϋπολογισμού 338 εκ. ευρώ και συνδέει την Ιονία Οδό με τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Δεν μας προξενεί πλέον εντύπωση η προφανής ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση των Δημοσίων Έργων. Είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο στην πράξη. Με τέτοιες καταστροφικές, όμως, επιλογές και σφάλματα, ούτε ανάπτυξη επιτυγχάνεται, ούτε έξοδος από την ύφεση, ούτε αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά ούτε και στήριξη του τουρισμού ή του εμπορίου.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση του τόπου θεωρεί ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια να λύει συμβάσεις, σε μια περίοδο που η μετατροπή της σε ένα μεγάλο εργοτάξιο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίλυση πολλών προβλημάτων.

Είναι προφανές ότι τα Δημόσια Έργα αντιμετωπίζονται ως πάρεργο από την κυβέρνηση, την οποία και καλούμε άμεσα να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να εντοπίσει το πολιτικό της ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του τόπου και όχι σε εφήμερες επικοινωνιακές φιέστες. Ο κόσμος έχει προβλήματα».

Δημοσίευση σχολίου