Έργα πολιτικής προστασίας σε περιοχές του Ξηρομέρου

>> Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Την έγκριση χρηματοδότησης, που σημαίνει έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης, έργων πολιτικής προστασίας σε περιοχές του Ξηρομέρου που επλήγησαν από πυρκαγιές το 2007 ανακοίνωσαν σήμερα (Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010) ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο νομάρχης Θύμιος Σώκος μετά την συνάντησή τους στη νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολόπουλος η χρηματοδότηση των πρώτων, από μια σειρά έργων σε πυρόπληκτες περιοχές του νομού, εξασφαλίσθηκε από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (γνωστό και ως Ταμείο Μολυβιάτη).

Τα έργα που θα υλοποιηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 754.400€ και είναι τα εξής:

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ.ΜΠΑΜΠΙΝΙ ) Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Προϋπολογισμός 95.000,00 Ευρώ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ).Δ. ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Προϋπολογισμός 175.000 Ευρώ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ( ΓΕΦΥΡΙΩΝ ) ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( Δ.Δ. ΜΠΑΜΠΙΝΙ) Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Προϋπολογισμός 32.400 Ευρώ.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (Δ.Δ. ΣΚΟΥΡΤΟΥ) Δ. ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Προϋπολογισμός 65.000,00 Ευρώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Προϋπολογισμός 287.000,00 Ευρώ.

Ακόμη ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου με προϋπολογισμό 3.100.000 €.

Σε δήλωσή του ο κ. Σώκος επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας συνεργάζονται στενά ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του νομού μας.
Οι σημερινές εντάξεις έργων σε συνδυασμό με τις προηγούμενες (νέα σχολικά κτίρια στο Αγρίνιο, ύδρευση Μύτικα, έργα οδοποιίας από το ΕΣΠΑ) μειώνουν κατά πολύ την έλλειψη υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία σε πολλούς τομείς που είχαν δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα στα θέματα ανάπτυξης».

Δημοσίευση σχολίου