Β. Αντωνόπουλος: «Η Παιδεία ορίζει με απόλυτο και καθοδηγητικό τρόπο την ποιότητα της ζωής μας».

>> Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να εκφράσω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου σε όλους εκείνους που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.

Συμμερίζομαι τις δυσκολίες που υπάρχουν και εξ’ αιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω των υψηλών προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας για την ποιοτική λειτουργία και αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Σήμερα που η τεχνολογία, η εξειδίκευση και οι απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος απορρέουν μέσα από πολυσύνθετες συνιστώσες, η τοπική κοινωνία εμπιστεύεται στα χέρια των εκπαιδευτικών όχι μόνο την απόκτηση γνώσης των νέων της, αλλά και τη λειτουργία των ιδίων ως πρότυπα για τη νέα γενιά της περιοχής μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Παιδεία ορίζει με απόλυτο και καθοδηγητικό τρόπο την ποιότητα της ζωής μας. Γι’ αυτό το λόγο η σύγχρονη παροχή της επιβάλλει σύγχρονες υποδομές και αξιοπρεπείς συνθήκες. Μόνο έτσι αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την πρόοδο, μπορεί να αποδώσει τις υψηλές στοχεύσεις που η σύγχρονη κοινωνία θέτει.

Το φιλότιμο, η αυταπάρνηση και η αγάπη είναι οι ιδιότητες που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες.
Η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και υποχρέωση να στηρίξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε όλους τους τομείς και να διασφαλίσει το δικαίωμα στη γνώση σε όλους τους πολίτες με τους καλύτερες προϋποθέσεις και προπαντός χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά.


Βασίλης Αντωνόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου