Σειρά επαφών στην Αχαΐα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου

>> Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σειρά επαφών με παράγοντες της περιοχής στην Αχαΐα, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παπαναστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, κ. Τάσο Αποστολόπουλο με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν δράσεις της Περιφέρειας, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την πρόθεση να παράσχει κάθε στοιχείο που έχει σχέση με τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας και την πρόοδο των έργων και των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαναστασίου επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρύτανη, κ. Γ. Παναγιωτάκη, εξέφρασε την άποψη πως η ανώτατη εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα οφείλει να δώσει έμφαση και να εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια, τα μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως είναι οι συνδυασμένες μεταφορές, τα σπουδαία πολιτιστικά και αρχαιολογικά μνημεία, κλπ ενώ παράλληλα πρέπει και μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τοπικής οικονομίας.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις στο Αίγιο με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Απ. Καραφωτιά καθώς και με τον υποψήφιο Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει μικρή περιοδεία στην πρωτεύουσα της Αιγιάλειας και να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες.

Τέλος, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Παπαναστασίου συναντήθηκε με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και ευρισκόμενος μεταξύ συναδέλφων και φίλων που γνωρίζει πολύ καλά (λόγω του ότι και ο ίδιος είναι (σσ ήταν) πρόεδρος του ΤΕΕ Αγρινίου), συνομίλησε μαζί τους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος ευρύτερα και για την συνολική καθίζηση που έχει επέλθει στην τοπική κοινωνία από την πολιτική της ύφεσης που ακολουθείται από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε πως η Δυτική Ελλάδα, αφενός οφείλει να απαιτήσει την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομών και την ανάπτυξη δράσεων που θα ξεκολλήσουν την περιοχή από τον «κύκλο του παγετού», αλλά στην νέα εποχή, οφείλει να βρει και μόνη της, τους μηχανισμούς εκείνους που δίχως την κρατική συνδρομή θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει ένα ελκυστικό επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

(Πηγή: http://www.thebest.gr/)

Δημοσίευση σχολίου