Γιατί επιλέχθηκε ο κος Γ. Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

>> Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ως χαμηλής εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας χαρακτηρίζεται και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η υποψηφιότητα του Γ. Παπαναστασίου στη Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τόσο σε τοπικό επίπεδο κυρίως Αχαΐα-Ηλεία αλλά και κεντρικά στην Αθήνα, πολύ θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν διέκρινε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας στην περιφέρεια αυτή για τη Νέα Δημοκρατία και έκανε την υπέρβαση προτείνοντας έναν νέο άνθρωπο, χωρίς μεγάλη πολιτική εμπειρία, επιδιώκοντας την "έκπληξη".

Συμφωνούν πάντως όλοι ότι αν ο κος Παπαναστασίου καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό ή ακόμα κερδίσει, καθώς απέναντι του, προς το παρόν, έχει ένα διχασμένο Πασοκ, τότε οι πολιτικές του μετοχές θα εκτοξευθούν και θα αναδειχθεί σε ισχυρό πολιτικό χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε ο κος Παπαναστασίου είναι γέννημα θρέμμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με δράση στα φοιτητικά του χρόνια και με την υποστήριξη της οποίας εξελέγει νομαρχιακός σύμβουλος σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Συνεπώς ο κος Παπαναστασίου, αν και ξεκινά από μειονεκτική θέση, έχει την ευκαιρία με τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά να κάνει την ανατροπή και να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα στην περιοχή.

Θα τα καταφέρει άραγε; Θα το δούμε αλλά σίγουρα τα κόμματα μέχρι τώρα δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες επιλογές και συνεπώς η υποψηφιότητα του και μόνο είναι κατά τη γνώμη μας μια θετική εξέλιξη. Με αυτή επίσης θεωρούμε πως ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να δώσει και το στίγμα της ανανέωσης στις πολιτικές επιλογές του.

Για τα υπόλοιπα, το μέλλον θα δείξει κατά πόσο δηλ. θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται ή θα αποτελέσει γι αυτόν βαρύ φορτίο και τελικά του κάνει πολιτικά κακό αντί για καλό.

Δημοσίευση σχολίου