"Δημιουργία & Ανάπτυξη Θερμοκοιτίδας Κοινωνικών Επιχειρήσεων στο Αγρίνιο"

>> Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 (ώρα 17:00) στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (Πλατεία Παναγοπούλου, Αγρίνιο) με θέμα «Δημιουργία & Ανάπτυξη Θερμοκοιτίδας Κοινωνικών Επιχειρήσεων στο Αγρίνιο».

Η ημερίδα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό έργο URBAN N.O.S.E. «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος URBACT II. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Π. Μοσχολιός.

Το έργο URBAN Nose έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αστικών κοινωνικών επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ξεκίνημα των νέων πρωτοβουλιών των κοινωνικών επιχειρήσεων προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τεχνογνωσία, μέσω της δημιουργίας μιας Θερμοκοιτίδας κοινωνικών επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Αγρινίου δημιουργεί τις βάσεις για την ίδρυση και λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Κοινωνικών Επιχειρήσεων / Επιστημονικού Πάρκου στο Αγρίνιο που θα φιλοξενήσει επιχειρήσεις με αντικείμενο το περιβάλλον, την υγεία, το βιώσιμο τουρισμό, τη βιώσιμη γεωργία, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κλπ.

Μέσα από την ημερίδα ο Δήμος Αγρινίου στοχεύει στην προβολή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT II- Urban Nose (Δίκτυο Κοινωνικών Επιχειρήσεων) και της Κοινωνικής Οικονομίας, στην ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αγρινίου και των φορέων της πόλης και τέλος στην ευρεία διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Δράσης ίδρυσης Θερμοκοιτίδας Κοινωνικών Επιχειρήσεων – Επιστημονικού Πάρκου στο Αγρίνιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα URBACT μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδα: http://urbact.eu ενώ για το πρόγραμμα URBAN Nose στην ιστοσελίδα:
http://urbact.eu/en/projects/human-capital-entrepreneurship/urban-nose/homepage/

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 214.61 KB

Δημοσίευση σχολίου