Δυναμική από τα ...δεξιά

>> Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δυναμική εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα φυσικά την επιλογή Γ. Παπαναστασίου ως υποψηφίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μάλλον φαίνεται πως κλείνει σιγά σιγά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τις εκκρεμότητες που είχε στην επιλογή των υποψηφίων και έτσι συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του και αναπτύσσει την προεκλογική του στρατηγική.

Συγκεκριμένα εκτός από την επιλογή Παπαναστασίου, στο Ξηρόμερο θα υποστηριχθεί ο Π. Σαμαράς, στο Αγρίνιο φυσικά ο Δ. Σταμάτης ενώ μάλλον βρέθηκε υποψήφιος και για την Αμφιλοχία (θα ανακοινωθεί άμεσα). Στο Άκτιο-Βόνιτσα θα υποστηριχθεί ο Ν. Σολδάτος, στη Ναύπακτο ο νυν δήμαρχος Θ. Παπαθανάσης ενώ παραμένει μέχρι στιγμής η εκκρεμότητα στο Μεσολόγγι που αναμένεται να κλείσει πιθανότατα ακόμη και αύριο.

Έτσι πλέον  τα στελέχη και οι οπαδοί του κόμματος στο νομό μας εμφανίζονται ενθαρρυμένοι και πιο αισιόδοξοι.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και τίποτα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ειδικά στο νομό και την περιφέρεια μας όπου το ΠΑΣΟΚ έχει "παραδοσιακά" ισχυρά ερείσματα στον κόσμο, που του δίνουν μεγάλες πλειοψηφίες και εκλογικές νίκες.

Ο Α. Σαμαράς πάντως επιδιώκει να πολιτικοποιήσει τις εκλογές και αναμένεται να καλέσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ενάντια στο μνημόνιο και να καταψηφίσουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.

Η τακτική αυτή θα φανεί αν αποδώσει καθώς σε τοπικό επίπεδο καμιά φορά υπερτερούν και άλλα κριτήρια στις επιλογές των ψηφοφόρων. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Μένει λοιπόν να δούμε αν η δυναμική από τα δεξιά "μετατραπεί" και σε δυναμική ψηφοφόρων προς τα δεξιά.

Αναμένουμε τώρα την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που μετά από μια περίοδο εξωστρέφειας μάλλον φροντίζει τα τραύματά του από το Εθνικό Συμβούλιο και προετοιμάζει αντεπίθεση, αλλά και των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του Συνασπισμού-Σύριζα, που ακόμα δεν έχουμε δει κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Μάλλον η εβδομάδα που ξεκινά θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αυτή, για όσους φυσικά βρίσκουν ακόμα ενδιαφέροντα τα πολιτικά θέματα σε μια εποχή τόσο αυστηρής λιτότητας και μείωσης εισοδημάτων.

Δημοσίευση σχολίου