Ένας συμπατριώτης μας στο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

>> Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα το πρώτο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), τα μέλη του οποίου εξελέγησαν στις 5 Σεπτεμβρίου, κατά το πρώτο εκλογικό συνέδριο του φορέα, στη Λάρισα, όπου συμμετείχαν αντιπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων από τους περισσότερους νομούς της Ελλάδας.

Βάσει καταστατικού, η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η κατανομή αρμοδιοτήτων πρέπει να γίνουν εντός δεκαημέρου από τις εκλογές, αλλά ο πρώτος σε ψήφους εκλεγείς και μέχρι σήμερα επικεφαλής της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, θα εισηγηθεί η διαδικασία να πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, στα Ιωάννινα, με την ευκαιρία του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά της πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Το εκλογικό συνέδριο της ΠΕΚ έκλεισε με κάλεσμα για συμμετοχή των κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις ενόψει της 75ης ΔΕΘ.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καμπούρης, ο κλάδος δεν θα κατέλθει αυτόνομα σε κινητοποιήσεις, «γιατί δεν έχει τη δυνατότητα», αλλά θα συμμετάσχει στα «μπλοκ» άλλων φορέων.

Ερωτηθείς για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τις αλλαγές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ.Καμπούρης απάντησε ότι η διοίκηση της ΠΕΚ θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου, ώστε να θέσει τα αιτήματα και τις προτάσεις της.

Κατά σειρά εκλογής, οι 238 σύνεδροι κτηνοτρόφοι, ανέδειξαν τους εξής 15 συναδέλφους τους στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο: Δημήτρη Καμπούρη (Χαλκιδική), Γιάννη Γκρίνια (Μαγνησία), Παναγιώτη Λειβαδίτη (Δράμα), Μαργαρίτα Αργυράκου (Βοιωτία), Νίκο Παλάσκα (Λάρισα), Θανάση Ασπρουλάκη (Φθιώτιδα), Τάκη Μολώνη (Αιτωλοακαρνανία), Στέργιο Κύρτσο (Ημαθία), Παναγιώτη Στέφα (Κορινθία), Γεράσιμο Λιώλη (Πρέβεζα), Χρήστο Σολωμονίδη (Κιλκίς), Θεολόγο Μαργαρίτη (Ροδόπη), Γιώργο Πουταχίδη (Κοζάνη), Κώστα Θεοδωρόπουλο (Ηλεία) και Τάσο Βογιατζόγλου (Δράμα).

(Πηγή:ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Δημοσίευση σχολίου