Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον Athens International Radio - AIR 104.4FM

>> Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με θέμα την επαναλειτουργία του ξενόγλωσσου ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων, Athens International Radio -AIR 104.4FM.

Στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι με ιδιαίτερη έκπληξη και ανησυχία γνωστοποιήθηκε πως με παρέμβασή της, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών διέκοψε προσφάτως τη μετάδοση του Athens International Radio, του ξενόγλωσσου σταθμού του Δήμου Αθηναίων και προχώρησε στην κατάσχεση του πομπού και στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων του AIR 104,4.

Ο εν λόγω ραδιοφωνικός σταθμός από το 2004 έως σήμερα, με προσωρινή άδεια λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, εκπέμπει ανελλιπώς ξενόγλωσσο πρόγραμμα σε 16 γλώσσες, σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα (BBC World Service, Radio France Internationale, Deutsche Welle, China Radio International), αποτελώντας πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για όλους τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, και εν γένει όλους τους πολίτες, που αναζητώντας μία καλύτερη τύχη, έγιναν πολίτες της χώρας μας, καθώς και τους προσωρινούς επισκέπτες της, για τουρισμό, σπουδές και επιχειρείν.

Για τη νόμιμη και οριστική αδειοδότηση του σταθμού έχει ήδη κατατεθεί φάκελος από το Δήμο Αθηναίων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και εκκρεμεί σχετική απόφαση.
Ο βουλευτής θεωρώντας ότι η ύπαρξη του ξενόγλωσσου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού αποτελεί σεβασμό της ιδιαιτερότητας τού άλλου προσώπου, αναφέρει ότι η Πολιτεία επιδεικνύει σήμερα αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου για το συγκεκριμένο σταθμό, ενώ επικρατεί στον τόπο μας θολό τοπίο στις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

Καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής ερώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες που θα προβούν για την άμεση άρση της κατάσχεσης, την επαναλειτουργία του σταθμού με νόμιμη αδειοδότηση, και το χρονοδιάγραμμα (επαναδραστηριοποίηση προηγούμενου νόμου), ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν την εργασία τους, καθώς επίσης εάν το κράτος σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεγάλη δημόσια συζήτηση για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τις συχνότητες εν γένει και ιδιαιτέρως τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και το διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει διαφανής οικονομική διαχείριση και έλεγχος.

Δημοσίευση σχολίου