Μεσολόγγι: «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010» από 2-7 Σεπτεμβρίου

>> Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Με επίκεντρο των εκδηλώσεων το ιστορικό νησάκι του Βασιλαδίου και τον φημισμένο φάρο του Άη-Σώστη διοργανώνονται από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου, στο Μεσολόγγι, τα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010», εκδηλώσεις με λατρευτικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που στοχεύουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Εκτός του Βασιλαδίου, εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο πολυδιάστατος σχεδιασμός τους αφού στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά γεγονότα και διαλέξεις. Παράλληλα για ακόμη μια χρονιά οι επισκέπτες στο φάρο του Άη-Σώστη θα απολαύσουν τοπικά θαλασσινά εδέσματα και παραδοσιακά γλυκά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 2/9, 9:00μμ. στο Θέατρο του Λιμανιού.

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Λύκο Έχεις;», βασισμένο στο «Περπατώ εις το δάσος» της Στ. Μιχαηλίδη από το θεατρικό τμήμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών της Ναυπάκτου».

Παρασκευή 3/9, 9:00μμ. στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «Θεοξένια»

Εκδήλωση με θέμα: «Η Κλείσοβα Ιστορικά και Τεχνικά» με ομιλίες από την φιλόλογο, Κατερίνα Γριβοπούλου με θέμα «ιστορική διαμόρφωση της Κλείσοβας» και την αρχιτέκτονα, Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου με θέμα «Μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της Κλείσοβας».

Σαββάτο 4/9, 9:00μμ. στην πλαζ του Plaza στο λιμάνι

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου.

Κυριακή 5/9 έως Τρίτη 7/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι

Από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει το επίσημο ξεκίνημα των εκθέσεων παραδοσιακών φορεσιών της Ζωζώς Στέλιου και φωτογραφίας με τίτλο: «Παλιό Μεσολόγγι» του φωτογράφου, Νίκου Σιάμου.

Δευτέρα 6/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι

Στις 5:30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στο ιστορικό εκκλησάκι του Άη-Σώστη. Ακολούθως θα εγκαινιαστεί η έκθεση ζωγραφικής με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών του παιδικού τμήματος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας».

Τρίτη 7/9 στο Φάρο του Άη – Σώστη στο Βασιλάδι

Ανήμερα της γιορτής του Άη-Σώστη το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο εκκλησάκι του 1860.

(http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1856653)

Δημοσίευση σχολίου