Aνταπάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στη Ν.Α Αιτωλ/νίας

>> Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

"Για την Καρφούρ και την πολιτική ηγεσία της Νομαρχίας, επιστολή μας 4η"

Με Δελτίο Τύπου της, το οποίο σε μας δεν έστειλε, η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας σχολιάζει για πρώτη φορά την 3η ανακοίνωσή μας με τίτλο: «Περί αίτησης της Εταιρείας «Καρφούρ- Μαρινόπουλος Α.Ε.» και πριν περάσουν οι 50 ημέρες».

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ τονίζει:

Είναι κρίμα για την αυτοδιοίκηση και τον θεσμό, η πολιτική ηγεσία να επιλέγει με τερτίπια να διευκολύνει τις επιδιώξεις μιας υπεραγοράς και να αναζητά νομικές προφάσεις για να απεμπολήσει πολιτικές αρμοδιότητες.

Οι θιασώτες της πρακτικής του Πόντιου Πιλάτου, κυρίως όταν είναι αιρετοί, γίνονται επικίνδυνοι , όταν επιλέγουν αυτή τη μέθοδο, για να διευκολύνουν μεγάλες εταιρείες.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ ρωτά:

Αφού υποτίθεται ο νόμος την καλύπτει, γιατί η εταιρεία προσέφυγε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο;

Αφού οι διατάξεις είναι αντισυνταγματικές, γιατί χρόνια τώρα, 2 διαφορετικές κυβερνήσεις δεν τις τροποποιούν;

Αφού υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας γιατί τα Νομαρχιακά Συμβούλια στις άλλες Νομαρχίες της Χώρας συζητούν και γνωμοδοτούν επί παρόμοιων αιτήσεων;

Αφού, έτσι νομίζουν ότι είναι, γιατί το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 7-6-2010 και μετά την 1η μας επιστολή αποφάσισε να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του;

Ποιος κρίνει αν ένα θεσμικό όργανο έχει αρμοδιότητα συζήτησης ή όχι πέρα από το ίδιο το όργανο σε συνεδρίασή του;

Είχαμε προσκαλέσει και προκαλέσει την πολιτική ηγεσία της Νομαρχίας να βρει το κουράγιο δημόσια και συνεδριάζοντας, να πάρει θέση για το θέμα και εκεί έντιμα και καθαρά να πουν το ΝΑΙ που θέλουν στην ΚΑΡΦΟΥΡ. Δεν το αντέχουν, προτιμούν, δικηγορώντας να κάνουν το δώρο τους προς τον Εμπορικό Κολοσσό.

Όσο μας εξοργίζει για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες αυτή τους η αβάντα προς την ΚΑΡΦΟΥΡ, άλλο τόσο μας εξοργίζει και για τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό της και να σκεφτείς ότι θέλουν πολιτική αναβάθμιση, να διοικούν μεγαλύτερη επικράτεια και να κυβερνούν περισσότερους υποτακτικούς, μέσω Καλλικράτη.

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ

Δημοσίευση σχολίου