Υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία

>> Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Την άμεση προώθηση δύο νέων έργων υποδομής, τα οποία θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτες, ανακοίνωσε  το υπουργείο Υποδομών.

Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη, ο οποίος θα παρακάμπτει τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας και την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία. Αυτό αποφασίστηκε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων και Υποδομών, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Πολιτισμού και Επικρατείας, των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Οσο για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, θα γίνει με τον οδικό άξονα Λευκάδα - Ακτιο - Αμβρακία - Ιονία Οδός. Ο οδικός άξονας Λευκάδα - Ακτιο είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2011.

Με την ολοκλήρωση των αξόνων Λευκάδα - Ακτιο - Αμβρακία και Αμβρακία - Αντίρριο (τμήμα Ιονίας Οδού) η χρονοαπόσταση μεταξύ Λευκάδας και Αντιρρίου θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 45 λεπτά. Η απόσταση Αθήνα - Λευκάδα θα γίνεται σε λιγότερο από 3 ώρες, ενώ η απόσταση Θεσσαλονίκη - Λευκάδα σε περίπου 3,5 ώρες.

Επίσης, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε η επιτάχυνση των απαραίτητων διοικητικών και νομοθετικών ρυθμίσεων για τα μεγάλα έργα.

Γι’ αυτόν τον λόγο συστήνονται ομάδες εργασίας από τους γενικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων, οι οποίες έως τις 30 Ιουλίου θα υποβάλουν για έγκριση στην επιτροπή σχετικές προτάσεις. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε 15 ημέρες.

(Πηγή: http://www.ethnos.gr/)

Δημοσίευση σχολίου