«Δεν πάει άλλο η απαξίωση από την κυβέρνηση του Δήμου Μεσολογγίου»

>> Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης να αναστείλει τη λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του προέδρου του ΟΕΕΚ που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια απόφαση που εμμέσως πλην σαφώς πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και οδηγεί εκατοντάδες νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι από τα πρώτα που συστάθηκαν και λειτούργησαν στη χώρα και στη 17χρονη διαδρομή του είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού σε αυτό φοιτούσαν απόφοιτοι λυκείου απ’ όλη τη νότια Αιτωλοακαρνανία. Μια περιοχή δηλαδή με πληθυσμιακή βάση περισσοτέρων των 100.000 κατοίκων.

Καλούμε τον πρόεδρο του ΟΕΕΚ να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του.

Με αφορμή αυτή την απόφαση καλώ τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες και ενέργειες για να σταματήσει, η συστηματική απαξίωση που βιώνει η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, από μια σειρά κυβερνητικών ενεργειών το τελευταίο διάστημα. Θυμίζω, νοσοκομείο, εφετείο, μεταφορά 71 ΜΕ, αναστολή λειτουργίας νέου τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Είναι ζητήματα στα οποία τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδείξει έργο, αντιστρόφως ανάλογο με όσα προεκλογικά υποσχόταν για την περιοχή μας. Δεν πάει άλλο.»

(http://www.naftemporiki.gr/)

Δημοσίευση σχολίου