Ένταξη στο ΕΣΠΑ ημιτελών έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

>> Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ανάμεσα στα έργα που είχαν ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ και δεν είχαν ολοκληρωθεί με τη λήξη του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται 4 σημαντικά έργα περιβαλλοντικής σημασίας:

1. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ –ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ, προϋπολογισμού 2.247.034,28

2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ &ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ, προϋπολογισμού 7.151.664,00

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΤΑΚΟΥ, προϋπολογισμού 3.394.496,30


4. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ , προϋπολογισμού 7.308.075,70

Μετά τη λήξη της προγραμματικής Περιόδου του Γ΄ΚΠΣ, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβλήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής(ΥΠΕΚΑ) ώστε τα έργα να εκτελούνται και να αποπληρώνονται ως την οριστική ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Η ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ επετεύχθει μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη υπογραφή του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου.

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσος Αποστολόπουλος μετά την επιτυχή έκβαση του θέματος δήλωσε:
«Η ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ , η εξασφάλιση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσής τους ήταν ένα δίκαιο κοινωνικό αίτημα που αφορά την ποιότητα ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος . Παράλληλα τα έργα αυτά θα συμβάλουν , με τον δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη των περιοχών που εκτελούνται αλλά και γενικότερα της περιοχής».

Δημοσίευση σχολίου