"Στο σφαγείο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ"

>> Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία με την έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικού υλικού για τα χειρουργεία, τα εργαστήρια και τα άλλα τμήματα, ακόμα και με υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, εξαιτίας της εξάρτησης τους από τους μονοπωλιακούς και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ίδια στιγμή, με εντολή της κυβέρνησης, καλείται η διοίκηση του ΟΑΕΕ να περικόψει 1.323 από τους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς.
Αυτή η εξέλιξη, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη λειψή ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον ΟΑΕΕ και περιορίζει τα δικαιώματα των συναδέλφων, αφού χιλιάδες ασφαλισμένοι θα βρεθούν στη δεινή θέση να αναζητούν γιατρό σε περιοχές μακριά από την κατοικία τους, ενώ λόγω της έλλειψης ειδικοτήτων, θα προστεθούν σοβαρά προβλήματα από τον περιορισμό κάλυψής τους, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Η τραγική αλλά και επικίνδυνη αυτή κατάσταση για τους ασθενείς, που έχει οξυνθεί τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, είναι αποτέλεσμα του... οικονομικού στραγγαλισμού που τους επιβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίσει στους δανειστές της (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ) τους δείκτες της δημόσιας δαπάνης για την Υγεία μειωμένους , αλλά και να μετακυλίσει αυτή τη δαπάνη στους ασθενείς με την ιδιωτική ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.
Η πολιτική αυτή που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, συνειδητά υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία και παραδίδει όλο και περισσότερο μέρος της Υγείας, της Πρόνοιας και του φάρμακου στις ορέξεις και τους εκβιασμούς των εμπόρων υγείας, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο ΕΣΑ καλεί τους συναδέλφους να αντιδράσουν, να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία και την παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο.
Ευθύνη μεγάλη έχουν επίσης όλοι αυτοί σε Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες και Συλλόγους που χρόνια τώρα, όταν τονίζαμε το τι έρχεται, μας λοιδορούσαν και «προσεύχονταν» στον κοινωνικό διάλογο.

Τους καλούμε έστω και τώρα να αφήσουν την αλληλογραφία και να καλέσουν τους συναδέλφους να αντιδράσουν, από κλάψες χορτάσαμε.
Η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται ισότιμα και δωρεάν σε όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Ενιαίο – Καθολικό – Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό .
Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση – ΕΞΩ οι επιχειρηματίες από τα Νοσοκομεία
Άμεσος διορισμός μόνιμων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων παραγωγής και εμπορίας προϊόντων Βιοιατρικης Τεχνολογίας ,νοσηλευτικού υλικού και φαρμάκου
Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα παραγωγής , έρευνας και διάθεσης φαρμάκου και βιοιατρικής τεχνολογίας.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ

Δημοσίευση σχολίου