Συγχωνεύσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

>> Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί και στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ θα ακολουθήσει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική, και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.

Σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και Υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

Σπατάλες
Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ πληρώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία για τη χρήση γραμμών του ΟΤΕ για αποστολή και λήψη τηλετύπων. Μόνο που η χρήση τέλεξ έχει πρακτικά καταργηθεί στην Αστυνομία εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αν και πρόκειται για... μουσειακό είδος, στον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονταν σταθερά έξοδα 700.000 ευρώ.

Αλλο ένα εκατομμύριο ευρώ θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την κατάργηση 350 Αστυνομικών Σταθμών στην επαρχία. Πρόκειται για Σταθμούς με προσωπικό 1-2 αστυνομικών, συνήθως σε χωριά, τα οποία όμως με τον «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών εντάσσονται σε μεγαλύτερους δήμους. Ηδη έχουν καταργηθεί 217 Αστυνομικοί Σταθμοί, οι οποίοι αν και δεν είχαν προσωπικό εδώ και αρκετά χρόνια, η Αστυνομία συνέχιζε να πληρώνει ενοίκια 650.000 ευρώ κάθε χρόνο. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι Αστυνομικοί Σταθμοί- φαντάσματα χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες ιδιωτών, με ενοίκιο πληρωμένο από το κράτος!

(Πηγή: http://www.tanea.gr/) - Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Acarnania Blog: Παρουσιάζουμε το θέμα γιατί θεωρούμε σημαντική υπόθεση την ασφάλεια των πολιτών. Επισημαίνουμε ότι οι ιθύνοντες του Νομού μας θα πρέπει να παρακολουθήσουν το θέμα ώστε να διασφαλιστεί όχι η μη αποδυνάμωση αλλά η ενίσχυση της πρόληψης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας στο νομό μας. Αναμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Δημοσίευση σχολίου