"Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων"

>> Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου


Μεσολόγγι 24/6/2010
Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες
Σε περίοδο έξαρσης των απολύσεων και αύξησης της ανεργίας απαιτούνται μέτρα και πολιτικές αποθάρρυνσης (απαγόρευσης) και όχι ενίσχυσης (απελευθέρωσης) των απολύσεων.
Ό,τι δεν κατάφεραν τόσα χρόνια ο ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο το παίρνουν σήμερα με την αρωγή της Τρόικας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κρίση. Όπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα, δεν αύξησαν τις θέσεις εργασίας. Τα μόνα μεγέθη που αυξήθηκαν ήταν η κερδοφορία, η ασυδοσία των εργοδοτών και η ανεργία. Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν και στη χώρα μας.
Οι ρυθμίσεις αυτές εκτός από αντεργατικές είναι αντικοινωνικές και εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και προπάντων παράνομες. Γι’ αυτό το σ.κ. εκτός των άλλων ετοιμάζει προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς και στο Διεθνή Γραφείο Εργασίας.
Συνάδελφοι-ισσες
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Εάν περάσουν οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης θα είναι παρελθόν. Οι συντάξεις θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας.
Η θέση μας είναι μία και μοναδική:
Να αποσυρθεί το έκτρωμα νομοσχέδιο. Η αγωνιστική και δυναμική απαίτηση των εργαζομένων θα “αποσταλεί” συστημένη με τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας.
Δεν μπορεί ο εργασιακός μεσαίωνας να είναι το μέλλον μας.
• Καθολική, μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 29 Ιούνη.
• Όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου στις 10:30 π.μ.
Το Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου