Οδοιπορικό προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες

>> Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8ήμερη εκδρομή των μελών του Κ.Α.Π.Η. στην Τουρκία.
Ένα σεμνό οδοιπορικό προσκύνημα στις αλησμόνητες πατρίδες, στη Μικρά Ασία, την κοιτίδα του συμπαγούς Ελληνισμού, μια περιοχή γεμάτη μυστήριο και γοητεία.
Εκεί όπου όλα φέρνουν την σφραγίδα του αλησμόνητου, πράγμα που οφείλεται όχι μόνο στο τοπίο αλλά κυρίως στους ανθρώπους του.

Γεμάτες κάτασπρες αυλές άλλοτε, σήμερα αρχαία ερείπια, εγκαταλειμμένα χωριά, ναοί και μοναστήρια αφημένα στη φθορά του χρόνου, παραφθαρμένα Ελληνικά τοπωνύμια είναι ότι απέμεινε από τον πολυδιάστατο Ελληνικό πολιτισμό.

Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη την πρωτεύουσα των μεγάλων πολιτισμών, όπου επισκεφθήκαμε το σπουδαιότερο μνημείο για μας τους Έλληνες το μεγαλόπρεπο ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας. Η επίσκεψη μας στο κέντρο της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, ήταν από τις κορυφαίες συγκινησιακά στιγμές που ζήσαμε σ’ αυτή την εκδρομή.

Επισκεφθήκαμε επίσης ...τα πανέμορφα Πριγκηπόνησα. Από την Κωνσταντινούπολη μέσω Μπαλικεσίρ και Μαγνησίας κατεβήκαμε στη χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη, τη Μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Μεταβήκαμε στο Σελτζούκ, όπου επισκεφθήκαμε τον σπουδαίο Αρχαιολογικό χώρο και ανεβήκαμε στην Ακρόπολη όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του Αη - Γιάννη του Θεολόγου και τον χώρο που απλώνεται μπροστά της, εκεί όπου κάποτε υπήρχε ο περίλαμπρος Ναός της Θεάς Αρτέμιδος, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Έφεσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα της λεκάνης της Μεσογείου και διατηρεί πολυάριθμα αρχαιολογικά μνημεία της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Στην ξενάγησή μας περπατήσαμε την Αρκαδική οδό, είδαμε το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη. Συνεχίσαμε με επίσκεψη στο Κουσάντασι όπου η φυσική του ομορφιά μας γοήτευσε.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 100 μέλη τα οποία συνόδευσε η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. κ. Λαμπρινή Κολοβού ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Καλουδιώτης καθώς και δυο υπάλληλοι.

Δημοσίευση σχολίου