Ευρωπαϊκή διάκριση για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού- Κλείσοβας

>> Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η επιτροπή αξιολόγησης της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού επέλεξε, μετά την υποβολή σχετικού φακέλου, το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου- Αιτωλικού- Κλείσοβας, τους ποταμούς Αχελώο και Εύηνο και τις νήσους Εχινάδες ως δεύτερο επιλαχόντα προορισμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος «European Destinations of Excellence (EDEN IV)- Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2010» με θέμα «Υδάτινος Τουρισμός».

Φορέας υλοποίησης της πρότασης ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ενώ η όλη προσπάθεια πλαισιώθηκε από τους Δήμους Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών και Χάλκειας.
Αποτελεσματική υπήρξε και η ενεργοποίηση άλλων συνεργαζόμενων φορέων όπως το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεων Ατόμων με Αναπηρίες «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, η Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝΑΙΤ) Α.Ε. Ο.Τ.Α, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, Εμπορικοί Σύλλογοι και Επιμελητήρια, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και άλλοι φορείς.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικό Πάρκο διαθέτοντας αδιαμφισβήτητης αξίας φυσικό πλούτο και τεράστιας σημασίας πολιτιστική κληρονομιά αρχομένης από την Πρώιμη Αρχαιότητα που προωθεί την ήπια τουριστική ανάπτυξη, τον εναλλακτικό «υδάτινο» τουρισμό.

Τα αρχαιολογικά μνημεία... , οι παραδοσιακές εκκλησίες, τα μουσεία, η τοπική αρχιτεκτονική αποτελούν πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας έχει διοργανώσει πλήθος εκθέσεων και ημερίδων και έχει προωθήσει μέσω του διαδικτύου και ειδικών έντυπων εκδόσεων τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τόσο της εν λόγω περιοχής όσο και γενικότερα του Νομού, για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στην επιστολή του προς τον νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος επισημαίνει τα εξής:
«Ο προορισμός σας είναι ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και σας συγχαίρουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλετε τόσο εσείς όσο και οι συνεργαζόμενοι φορείς για την προώθηση του υδάτινου τουρισμού, την προστασία και την ανάδειξη της προτεινόμενης περιοχής.
Ως Γενική Γραμματεία Τουρισμού υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει το ελληνικό τουριστικό προϊόν με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη.
Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο έργο σας».

Δημοσίευση σχολίου