Δήλωση Δημάρχου Μεσολογγίου για Καλλικράτη

>> Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί κύκλοι της μιζέριας με προφανή και αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τη δημοτική μας αρχή διακινούν, μια σειρά ανυπόστατων φημών και ψιθύρων, σχετικά με τις ενέργειες μας για τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ως δήμαρχος της πόλης έγκαιρα παρουσίασα τη θέση μου για τα όρια του νέου δήμου κατά την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για το θέμα που έγινε στο Τρικούπειο, στις 8 Απριλίου 2010 και στην συνεδρίαση του ΔΣ που λήφθηκε η απόφαση του οργάνου για τα όρια των νέων δήμων στην Αιτωλοακαρνανία.

Η πρότασή μου έλεγε και λέει ότι στο νέο δήμο θα πρέπει να υπαχθούν οι δήμοι Οινιάδων, Αιτωλικού και Χάλκειας, με αναρρύθμιση των ορίων του τελευταίου αν αυτό γίνει άμεσα εκτελεστό.

Αναφορικά με την πρόταση που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο, είναι φυσικό και επόμενο να διαφωνώ, με τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας, με το δικό μας δήμο και γι' αυτό από την ημέρα της ανακοίνωσης, έως και σήμερα έχουμε προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων για να υπάρξει αλλαγή των ορίων του νέου δήμου.

Για το ενδεχόμενο της συνένωσης, με εμάς, των δήμων της Μακρυνείας, αυτό που δήλωσα και δηλώνω ακριβώς είναι: «ότι οι δυο δήμοι είναι «καλοδεχούμενοι» και μακάρι να συνενωθούν με την Ιερή μας Πόλη». Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Τέλος καταδικάζω τις θέσεις που διατύπωσαν στο ΔΣ Αγρινίου δικηγόροι μέλη του, αναφορικά με τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Θέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και κυρίως προσβάλουν τους πολίτες της Ιερής μας Πόλης.»

Δημοσίευση σχολίου