Τελική παύση των ΧΑΔΑ

>> Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των ενεργών και ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), έως τις 16 Ιουλίου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος σε κοινή επιστολή με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει, έως τις 31 Μαΐου 2010, να έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους για τους ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους, όπου θα περιγράφουν αναλυτικά πώς θα εξασφαλίσουν τα παραπάνω.

Στους γγ Περιφερειών υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Οκτώβριος 2005) που αφορά στην ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με την κατασκευή έργων υποδομής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Τονίζεται επίσης ότι είναι απαραίτητο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για όσους ΧΑΔΑ δεν έχει γίνει ακόμη αυτό και να προγραμματιστεί η κατασκευή των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων.
(Πηγή: http://prassia-eyrytanias.blogspot.com)

Συνολικά στο νομό Αιτωλ/νίας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 είχαν αποκατασταθεί 50 ΧΑΔΑ, παρέμεναν ενεργοί 13 με απόφαση δημοτικών συμβουλίων και προς άμεση αποκατάσταση υπήρχαν 6.

Με την εκπνοή του 2008 όμως έπρεπε να έχουν όλοι αποκατασταθεί βάση των ευρωπαϊκών νόμων, καθώς λειτουργούσαν πολλοί ακόμα, παρόλο που είχαν δημιουργηθεί ΧΥΤΑ και λειτουργούσαν.

Δημοσίευση σχολίου