Η Αιτωλοακαρνανία στους δημοφιλείς προορισμούς (;)

>> Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία στελέχη της τουριστικής αγοράς αναμένουν ότι τους περισσότερους Ελληνες παραθεριστές θα προσελκύσουν οι παραθαλάσσιοι προορισμοί της Πελοπονήσσου, της Στερεάς αλλά και τα παράλια του Ιονίου, από την Αιτωλοακαρνανία μέχρι τη Θεσπρωτία.

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι οδικοί άξονες της Εγνατίας και Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Μέσω της Εγνατίας εκτιμάται ότι παραθεριστές θα «μεταναστεύσουν» προς τα παράλια της Ηπείρου και πολλοί θα περάσουν στην Κέρκυρα και τη Λευκάδα. Η εκτόξευση της τιμής της βενζίνης, ωστόσο, αναμένεται να μειώσει τις μεγάλες μετακινήσεις με Ι.Χ. και να περιορίσει τις εξορμήσεις στα πέριξ των γνωστών τουριστικών περιοχών.

Είναι συνεπώς μια ευκαιρία για το Νομό μας φέτος να "κερδίσει" επισκέπτες, που θα γνωρίσουν τον τόπο μας και τις ομορφιές του. Παραθαλάσσια (και όχι μόνο) τουριστικά μέρη στην περιοχή μας, θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα έτσι ώστε, με τη σωστή οργάνωση και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, να καταγραφούν ως μόνιμοι τουριστικοί προορισμοί στην συνείδηση των επισκεπτών τους.

Δημοσίευση σχολίου