Αποκαλύπτεται ο Καλλικράτης

>> Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, η Κυριακή του Θωμά θα αποτελέσει -όπως όλα δείχνουν- την ημέρα ορόσημο (χωρίς να αποκλείονται η ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη) για την «αποκάλυψη» του νόμου αλλά και του χάρτη που θα συνοδεύει το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο περιλαμβάνει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Ο δρόμος του «Καλλικράτη», όπως και κάθε σημαντικής μεταρρύθμισης, είναι στρωμένος με ρόδα» αλλά και «αγκάθια», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει ως εξής:

Ο κ. Ραγκούσης, αν και γνώστης των αυτοδιοικητικών αιτημάτων -αφού έχει διατελέσει δήμαρχος Πάρου-, καλείται να συγκρουστεί με παγιωμένες αντιλήψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και με διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες.

Οι αντιδράσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αναμένεται να προκληθούν κυρίως με αφορμή τη διαμόρφωση των ορίων των δήμων αλλά και τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος στις τοπικές κοινωνίες, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος (βουλευτές και αυτοδιοικητικά στελέχη), καθώς επίσης και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους εργαζομένους.


Στο σημείο αυτό έρχονται (τυχαία άραγε ;) στο νου μας όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το θέμα και στην περιοχή μας. Όπως επισημαίνει και το Έθνος δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και νομάρχες όλων των παρατάξεων που δεν «βλέπουν» τον εαυτό τους στο νέο σκηνικό που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης» είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, δραττόμενοι της ευκαιρίας που θα τους δώσει η ανακοίνωση των νέων δήμων.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, έχει διαμορφωθεί ένα μπλοκ αυτοδιοικητικών στελεχών όλων των παρατάξεων, όπου ηγείται εν ενεργεία νομάρχης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αντιδράσει έντονα στον «Καλλικράτη». Τα συγκεκριμένα στελέχη σε αρκετές περιπτώσεις θα έχουν στο πλευρό τους τοπικές κοινωνικές ομάδες, με τη βοήθεια των οποίων θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν... μικρά Βραχάσια!

Λέτε αυτό το μπλοκ να δράσει και στην Αιτωλοακαρνανία ή τη Δυτική Ελλάδα; Για να δούμε...

(Πληροφορίες: http://www.ethnos.gr/)

Δημοσίευση σχολίου