Χριστός Ανέστη!

>> Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα ακούστηκε και φέτος στις εκκλησιές και τα σπίτια μας, σε όλη την Ελλάδα. Στην Αιτωλοακαρνανία, εορτάστηκε το Πάσχα με μεγάλη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες αλλά και με τα καθιερωμένα ήθη και έθιμα, με κυρίαρχο το σούβλισμα και ψήσιμο του οβελία.

Περάσαμε τις εορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και ζήσαμε ευχάριστες οικογενειακές στιγμές. Συναντήσαμε φίλους και ανταλλάξαμε ευχές αλλά και εμπειρίες από τη ζωή και φυσικά (ειδικά φέτος) μιλήσαμε για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Η κρίση βέβαια ήταν ορατή, και τις μέρες του Πάσχα, στην αγορά. Όμως κατά τη γνώμη μας πιο ορατός ήταν ο φόβος και η ανησυχία του κόσμου μπρος σε αυτά τα οποία πρόκειται(;) να συμβούν στο εξής. Μια ανησυχία που προκαλείται από την αβεβαιότητα.

Παρόλα αυτά ο Έλληνας και μάλιστα ο Αιτωλοακαρνάνας, δεν το βάζει ποτέ κάτω. Έτσι και το Πάσχα αυτό, το γλέντι, το πιοτό, το καλό φαϊ κυριάρχησαν, όπως το επέβαλε η παράδοση. Ήθη και έθιμα αιώνων αναβίωσαν, θυμίζοντας σε όλους μας την καταγωγή και τη συνέχεια μας στο πέρασμα των χρόνων.

Είναι και αυτό - η επιστροφή στις παραδόσεις - ένα όπλο μας, γιατρικό-βάλσαμο, στη δύσκολη σημερινή εποχή μας, ας το αξιοποιούμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία.

Δημοσίευση σχολίου