Έλλειψη πόρων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

>> Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσου Αποστολόπουλου, πραγματοποιήθηκε (Τετάρτη 03-03-2010), σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, με θέμα τον ανασχεδιασμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι τρεις Νομάρχες των νομών της Περιφέρειας και αρμόδιοι παράγοντες από τους τρεις νομούς.
Από όλους διαπιστώθηκε η έλλειψη πόρων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος, επανέφερε παλαιότερη πρόταση του να διατεθεί επιπλέον ποσό ίσο με 128.000.000€ για έργα οδοποιίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, ποσό το οποίο προήλθε μετά την εφαρμογή της έκπτωσης στο διαγωνισμό του έργου «Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμβρακία-Άκτιο».(Η πρόταση αυτή αποτελεί και απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτ/νίας).

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε από τον Νομάρχη κ. Θύμιο Σώκο η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης και προώθησης από το ΕΣΠΑ, έργων που αφορούν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, πέραν των δύο έργων τα οποία ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε ανακοινώσει στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήτοι την κατασκευή της εισόδου της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου και του Οδικού Άξονα από κόμβο Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός, έθεσε για προώθηση τα εξής έργα:

  • Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμβρακία-Άκτιο.
  • Κατασκευή του Οδικού Άξονα Πλατυγιάλι – κόμβος Κεφαλόβρυσου Ιόνια Οδός.
  • Κατασκευή Οδικού Άξονα Λευκάδα-Άκτιο.
  • Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας και αξιοποίησης αστικών στερεών απορριμμάτων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  • Κατασκευή Οδικών Έργων των προσβάσεων στους ΧΥΤΑ Στράτου και Παλαίρου.
  • Το έργο κατασκευής του ΧΥΤΑ τρίτης γεωγραφικής ενότητας (Παλαίρου).
  • Τα έργα αποκατάστασης των χωματερών του νομού Αιτωλοακαρνανίας
  • Έργα τουριστικού ενδιαφέροντος συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000€ για την ανάδειξη περιοχών και ανάπτυξη δραστηριοτήτων οι οποίες θα αποφέρουν άμεσα εισόδημα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Τέλος συμφωνήθηκε στις επόμενες ημέρες να εξειδικευθούν τα έργα τουρισμού για κάθε νομό ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διαδικασίες ένταξης και υλοποίησής στους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  7 Μαρτίου 2010 - 4:05 π.μ.  

ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΚΟ,ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΝΩΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ(ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΛΙΟ)

Δημοσίευση σχολίου