Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Αστακού από το Ίδρυμα Μπότση

>> Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Την Παρασκευτή 5/3/2010, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας νέκρωνε από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πορείες των ερεγαζομένων για τα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε προσφάτως η κυβέρνηση, το Δημοτικό Σχολείο Αστακού ζούσε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του.
Στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, λάμβανε τον Έπαινο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας "Αθ.Β. Μπότση" στην τελετή που βράβευσης που έλαβε χώρα για 25η συνεχή χρονιά.


Το πρώτο Βραβείο κατέκτησε η εφημερίδα "Ανακαλύπτοντας την Πετρίνα" από τη Λακωνία, ενώ το "Μπαμ!!!" μοιράστηκε τον Έπαινο με τις "Φιλίες των Παιδιών" του 35ου Δ.Σ. Εξαρχείων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών σχολείων αλλά και απουσία αρκετών, μιας και τα γεγονότα των απεργιών δεν επέτρεψαν την ομαλή μετάβαση στην πρωτεύουσα και δη στο κέντρο της.
Την εκδήλωση παρουσίασε ....
ο διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Δημήτρης Ζαννίδης, ο οποίος διάβασε τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας. Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πελτσάνικος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω των γεγονότων. Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Πάνος Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέας Μαρτίνης.
Συγκινημένος συνεχάρη τους βραβευθέντες ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ. Πάνος Σόμπολος, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που το Δημοτικό Σχολείο Αστακού, αυτό της ιδιαίτερης πατρίδας του, έλαβε έπαινο.
Χαιρετισμό και συγχαρητήρια λάβαν όλοι και από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, κ. Γιάννη Πλαχούρη.
Χαρακτηριστική όμως ήταν η ομιλία του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές.
Παρόντες ήταν ακόμη μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κύριος Κώστας Κατής, από τα χέρια του οποίου παραδόθηκε και ο Έπαινος, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια Μαρία Ζαβιτσάνου και το δάσκαλο Βασίλη Ζαγκότα. Έξοχη ήταν η μουσική επύνδυση της εκδήλωσης από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων ακολούθησαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Μαθητικού Εντύπου, στην οποία το "Μπαμ!!!" φιγουράριζε πρώτο-πρώτο στην είσοδο της Έκθεσης!

(Πηγές: http://xiromeronews.blogspot.com/
http://dimotikoastakou.blogspot.com/)

Δημοσίευση σχολίου