Παράταση στις δηλώσεις ελαιοτεμαχίων

>> Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας γίνεται γνωστό ότι oι ελαιοκαλλιεργητές που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα τους στοιχεία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών στον Ελαιοκομικό Τομέα (ΣΓΠ-ΕΤ) ή θέλουν να δηλώσουν νέα ελαιοτεμάχια, αλλά και οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα αίτηση Ελαιοκαλλιέργειας στο ΣΓΠ-ΕΤ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μέσω της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, αίτηση τροποποίησης ή Αίτηση νέας εγγραφής στο ΣΓΠ-ΕΤ.
Η υποβολή των Αιτήσεων τροποποίησης ή νέας εγγραφής παρατείνεται μέχρι την 31/12/2010.

Η εγγραφή των ελαιοκαλλιεργητών στο Σ.Γ.Π.-Ε.Τ. εξασφαλίζει την υπαγωγή τους στα προγράμματα του ΥΠ.Α.Α.&Τ. όπως αυτά ισχύουν κάθε φορά και επομένως η Βάση Δεδομένων παραμένει συνεχώς ενεργοποιημένη.
Με την υποβολή της Αίτησης τους, οι παραγωγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να προσκομίζουν απαραίτητα τα αποδεικτικά και δικαιολογητικά των προτεινόμενων μεταβολών.
Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν προσέρχεται ο ίδιος αλλά εκπροσωπείται, απαιτείται η προσκόμιση νομίμου εγγράφου εκπροσώπησης.
Ως μεταβολές εννοούνται κάθε αλλαγή ή προσθήκη αλφαριθμητικών και χαρτογραφικών στοιχείων ή πληροφοριών της εκμετάλλευσης του καλλιεργητή επί ενός εκάστου των ελαιοτεμαχίων του.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο παραγωγός, μετά την ενυπόγραφη υποβολή του αιτήματος του, λαμβάνει βεβαίωση κατάθεσης ή αντίγραφο της καρτέλας του Μητρώου εφόσον έχει γίνει η εισαγωγή των νέων στοιχείων στη Βάση Δεδομένων και εφόσον παραμένει η εκκρεμότητα αυτή δηλώνεται.
Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα 26310-55536 και 6945-855184 (κινητό) στον υπεύθυνο του ΣΓΠ-ΕΤ κ.Φλούντζη Κων/νο.

Δημοσίευση σχολίου