Συνάντηση κ.Μοσχολιού με τον Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας κ.Πατεράκη

>> Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και η εξέλιξη του ΕΣΠΑ ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αρμόδιο για θέματα Ανταγωνιστικότητας, κ.Μανώλη Πατεράκη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μοσχολιός ενημέρωσε τον κ.Πατεράκη για τη δημιουργία Βιοτεχνικών Πάρκων που προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αγρινίου και ειδικότερα εκείνου που βρίσκεται στο δρόμο Αγρίνιο-Καλύβια, που είναι ο οδικός άξονας που θα συνδέσει το Αγρίνιο με το Πλατυγιάλι. Ένα ζήτημα που προωθεί ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο και που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο Δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε το αρνητικό φαινόμενο που παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που έχει μηδενική απορροφητικότητα, τονίζοντας την ανάγκη επανασχεδιασμού και επίσπευσης των διαδικασιών προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα των πόρων, μέσα από έργα που θα υλοποιήσει η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, και να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο κ.Πατεράκης δήλωσε ότι το Υπουργείο αλλά και η κυβέρνηση δίνουν μεγάλη έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κατεύθυνση αυτή προωθείται τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση από τη Βουλή η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου