Π. Μοσχολιός: Η απόφαση του ΣτΕ είναι μια δικαίωση για την Αιτωλοακαρνανία

>> Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Καθοριστική εξέλιξη, χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για την προσωρινή αναστολή των έργων της εκτροπής του Αχελώου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, η οποία δικαιώνει τους φορείς του Νομού που εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζονται για να σταματήσουν το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να σταματήσει τώρα αυτό το έργο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μοσχολιού έχει ως εξής :
«Η απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή των έργων για την εκτροπή του Αχελώου είναι μια δικαίωση για την Αιτωλοακαρνανία και για τους φορείς του Νομού, που εδώ και πολλά χρόνια πρωτοστατούν για να σταματήσει αυτό το έργο.

Ένα έργο που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στο περιβάλλον, επιβαρύνοντας την οικονομία της χώρας, αφού χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους χωρίς κανένα οικονομικό και αναπτυξιακό όφελος.

Όταν σε ολόκληρο τον κόσμο τονίζεται η ανάγκη εξόδου από την οικονομική κρίση με στροφή στην πράσινη ανάπτυξη η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωράει σε έργα καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η απόφαση του ΣτΕ σε συνδυασμό με την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου για πρώτη φορά διαχωρίζει τη θέση του από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Κράτη, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι επιτέλους αλλάζουν τα δεδομένα και επικρατεί η κοινή λογική που επιτάσσει να σταματήσει τώρα το έργο.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως είναι αυτονόητο για όλες τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε δημόσια έργα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Δημοσίευση σχολίου