Δήλωση Σαλμά σχετικά με τις επιλογές Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών

>> Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Ν.Δ κ. Μάριος Σαλμάς σχετικά με τις επιλογές Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Οι επιλογές προσώπων που προορίζονται για να στελεχώσουν τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την επιφυλακτικότητα και δυσπιστία με την οποία είχαν υποδεχτεί οι χιλιάδες άξιοι και με προσόντα Έλληνες πολίτες , την διαδικασία των βιογραφικών που διακύρηξε η σημερινή κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν μια προσχηματική επίδειξη δημοκρατικότητας που εξελίχθηκε σε έναν πρωτοφανή εμπαιγμό.

Κανείς δεν θα μπορούσε σήμερα να ασκήσει κριτική, έαν η κυβέρνηση στις προυποθέσεις για την αξιοποίηση σε διοικητική θέση στο δημόσιο περιελάμβανε την κομματική ταυτότητα και τις υπουργικές συστάσεις.

Με απλά λόγια το δόγμα που ακολουθείται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι κανείς μη ΠΑΣΟΚ σε θέση ευθύνης.»


Να συμπληρώσουμε ότι στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου ανήκει ο νομός μας ορίστηκαν:
Διοικητής ο Παναγιώτης Γκούμας (Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών) και
Υποδιοικητές:
Ιωάννης Λαουδιάς (Διευθυντής ΕΣΥ)
Κωνσταντίνος Πατσιαλός (Οικονομολόγος, Διοικητικός Διευθυντής Γ.Ν. Αγρινίου)

Δημοσίευση σχολίου