Τι γίνεται με το έργο ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής του Βάλτου;

>> Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Με το θέμα ασχολείται το http://amfiloxia-news.blogspot.com/ και αναφέρει σχετικά, μεταξύ άλλων:

"ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΩΡΥΓΑΣ Δ1 ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ – ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"....ένα έργο πνοής που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον προηγούμενο χρόνο αλλά λόγω πολλών και διάφορων καθυστερήσεων κανείς δεν ξέρει ποια είναι η μοίρα του!


Για λόγους λοιπόν που έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις απαλλοτριώσεων, επανειλημμένες επικαιροποιήσεις της μελέτης, υπάρχουν καθυστερήσεις που έχουν πάει το έργο πολύ πίσω και έχουν οδηγήσει την περιοχή του Βάλτου στον 21ο αιώνα να μην έχει λύσει ένα θέμα ζωτικής σημασίας.
Η διαβεβαίωση της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί σε χρήση εντός του 2009, πράγμα όμως που δεν επαληθεύτηκε καθώς και η εικόνα που έχουμε είναι αυτή της περαιτέρω καθυστέρησης, δεδομένου ότι ούτε οι απαλλοτριώσεις στην περιοχή του εργοστασίου της KNAUFF έχουν ολοκληρωθεί, ούτε της σήραγγας της Κεχρινιάς έχει αρχίσει η κατασκευή.Δυστυχώς το θέμα δείχνει να χρονίζει και οι κάτοικοι της περιοχής του Βάλτου περιμένουν μία απάντηση και από την κεντρική εξουσία αλλά και από τον Δήμαρχο που είχε αναγάγει το θέμα ως την νούμερο 1 προτεραιότητα προεκλογικά!

Σχόλιο μας: Δεν γνωρίζουμε φυσικά τις τεχνικές λεπτομέρειες που, όπως αναφέρεται στο σχετικό blog, καθυστερούν το έργο ή ποιος φταίει για τις καθυστερήσεις, αλλά είναι θεωρούμε αδιανόητο για ένα τόσο σημαντικό θέμα να μην έχουν ήδη γίνει οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να ολοκληρωθεί άμεσα. Για το λόγο αυτό αναδεικνύουμε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου