Ξεχείλισε η αγανάκτηση... Υδάτινος εφιάλτης

>> Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με ποινική ρήτρα προσανατολίζονται οι κάτοικοι στη Συκιά που ζουν μόνιμα… μέσα στα νερά της Λυσιμαχείας.
Η διώρυγα παραμένει κλειστή, τα αποστραγγιστικά δεν λειτουργούν και ο κόσμος υποφέρει.

Δεν είναι πελάδες. Και δεν είναι αυθαίρετες κατασκευές μέσα στη λίμνη, σε καταπατημένες εκτάσεις. Οι άνθρωποι που έχουν εκεί τα σπίτια, τις επιχειρήσεις ή τις καλλιέργειές τους, διαθέτουν συμβόλαια, έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες και ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες πρέπει κάποια στιγμή, έστω και με καθυστέρηση τριών και πλέον δεκαετιών (!) να απολαύσουν την πρόνοια του κράτους. Πρόκειται για τις εκτάσεις στον κόμβο της Συκιάς προς τη Λυσιμαχεία, όπου κάθε φορά… βρίσκονται μέσα στο νερό!
Η περιοχή πλημμύρισε ξανά ύστερα απ’ τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Σύμφωνα με τους ίδιους το πρόβλημα δημιουργείται καθώς η Διώρυγα στη Λυσιμαχεία, απ’ όπου αρδεύεται ολόκληρη η περιοχή της παραχελωΐτιδας.
Το πρόβλημα βέβαια με τη λειτουργία των αντλιοστασίων και την αποστράγγιση είναι γνωστό και έχει κατ’ επανάληψιν αναδειχθεί απ’ το Σύλλογο των εργαζομένων ΓΟΕΒ Αχελώου.
Οι κάτοικοι όμως μιλάνε για συνδυασμό προβλημάτων που έχουν να κάνουν επίσης με τον καθαρισμό του Διμηκού και τη συντήρηση του όλου δικτύου, προσθέτοντας δε ότι η κατάσταση έχει παγιωθεί επειδή δεν πρέπει τα νερά της Λυσιμαχείας να καταλήγουν στο Αιτωλικό και να εντείνεται το φαινόμενο της έκλυσης υδρόθειου. Έτσι… την πληρώνουν οι ίδιοι!
Το να ζει όμως κάποιος ουσιαστικά μέσα στο νερό, έχει κι άλλες παραμέτρους που εκτείνονται σε θέματα δημόσιας υγείας. Πέραν αυτών οι περιουσίες απαξιώνονται, η καθημερινότητα γίνεται ανυπόφορη και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται κάθε φορά.
Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ανταπόκριση όμως δεν είδαν. Προσανατολίζονται έτσι στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, με ποινική ρήτρα προς το αρμόδιο υπουργείο.
Φ.ΜΠ.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

(Πηγή: http://messolonghinews.blogspot.com)

Δημοσίευση σχολίου